Vild sejrsstime brudt: Fæl start fældede HIH-kvinderne

Herning-Ikast Håndbold var ikke langt fra et imponerende comeback mod København Håndbold, men det endte med det første nederlag i næsten to måneder for de midtjyske kvinder

28. april 2021, 16.52

Ærgrelsen lyser ud Vilde Ingeborg Johansen. Herning-Ikast ramte ikke sit vanlige niveau i aftenens kamp mod København Håndbold. Den norske stregspiller scorede dog fem mål. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD For en stund duftede det af et stort comeback, men da slutsirenen hylede i den tilskuertomme IBF Arena, stod Herning-Ikast-spillerne skuffede tilbage.

HIH’erne tabte 26-29 efter 12-16 ved pausen mod København Håndbold i den næstsidste kamp i slutspilspuljen.

Herning-Ikast var sikret en plads i DM-semifinalerne før opgøret, og gruppens førsteplads afgøres under alle omstændigheder i topkampen ude mod Team Esbjerg på lørdag, så træner Kasper Christensen havde på forhånd proklameret, at han ville spille mere bredt end normalt.

Det forsøgte han også, men betingelserne for det blev aldrig optimale.

Herning-Ikast kom nemlig helt skævt i gang med opgøret. 10 minutter før pausen var Herning-Ikast bagud hele 5-13.

Midtjyderne sluttede dog halvlegen godt af og kom endda på 21-21 midtvejs i anden. Men københavnerne var skarpest i opgørets sidste 10 minutter og tog sejren.

Bagkæden fandt ikke sin rytme

Kampen igennem havde HIH’erne svært ved at finde den rette timing og skarphed fra bagkæden, og træner Kasper Christensen måtte flere gange ty til syv-mod-seks-spil for at få det københavnske forsvar åbnet.

Samtidig blev der brændt adskillige åbne chancer på den storspillende gæste-målvogter, Amalie Milling.

Herning-Ikast har tidligere i sæsonen haft godt fat i København i forsvaret, men i aftenens kamp havde gæsterne held med stort set konsekvent at løbe deres kontrafase i syv-mod-seks og derefter skifte ud efter 20-30 sekunders angrebsspil, så de fik målvogteren tilbage.

Duelspillet var dog heller ikke på vanligt niveau i Herning-Ikast-forsvaret.

Nederlaget var HIH’s første efter otte sejre på stribe. Seneste nederlag var 1 marts.

Resultatet betyder, at Team Esbjerg nu fører slutspilspuljen med ét point flere end Herning-Ikast. De to hold mødes på lørdag i Esbjerg i et opgør om gruppens førsteplads.