Højskoleformiddag vender tilbage

Udgivet:25. januar 2023, 12.28

Læsetid:1 minut

I morgen, torsdag, er der foredrag i Ikast Kirkecenter. Foto: Privatfoto

IKAST I morgen, torsdag 26. januar, kommer professor ved Aarhus Universitet dr. Teol.Peter Lodberg og holder et spændende foredrag i Ikast Kirkecenter, som passer ind i årets tema for højskoleformiddagene om »Forsoning«.

Det fortæller provst Poul Erik Knudsen i en pressemeddelelse.

- Vi skal tilbage til 1980-erne og til Sydafrika, hvor kirkerne førte an i kampen imod den apartheid, der siden 1948 havde været gældende lov i Sydafrika og splittede landet og skabt stor uretfærdighed, fortæller Poul Erik Knudsen.

Han tilføjer videre om foredraget:

- Det hele kulminerede med frie valg i 1994, hvor Nelson Mandela blev valgt til ny præsident. Efterfølgende fulgte et retsopgør, hvor de skyldige skulle findes, men her kom ærkebiskop Desmond Tutu til at spille en afgørende rolle som formand for en helt særlig sandheds- og forsoningskomite, som resulterede i, at landet i første omgang kom ud på den anden side uden et voldeligt blodbad, lyder det fra provsten, som også er formand for konceptet Højskoleformiddage.

- Desmond Tutu har gennem årene tillige haft rigtig gode forbindelser til Danmark og brugt os som en allieret i kampen.

- Det og meget andet vil Peter Lodberg belyse for os til sit foredrag og helt sikkert også føre det ind i en aktuel sammenhæng, hvor kirken fortsat kan levere svar på nogle af samtidens helt store udfordringer.