Færre dage med indlæggelser

Satsningen på sygepleje og genoptræning er slået igennem i Ikast-Brande

Udgivet:23. maj 2017, 18.06

Læsetid:1 minut

Borgerne i Ikast-Brande ligger lavere end gennemsnittet i regionen, når det gælder dage med indlæggelse på sygehus. Foto: Flemming Hansen

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

indlæggelser Det er en meget tilfreds udvalgsformand, der bladrer rundt i den beretning, der bærer den lidt mystiske overskrift »Ledelsesinformation vedrørende hospitalsindlæggelser«.

- Man skal især hæfte sig ved de sidste fire linjer, påpeger Frank Heidemann (S), der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Heraf fremgår det, at borgere i Ikast-Brande Kommune indlægges mindre end gennemsnittet for resten af regionen, og hvad angår akutte medicinske indlæggelser og genindlæggelser af borgere over 65 år, så ligger man i Ikast-Brande markant under gennemsnittet i regionen.

- Det er jo glædelig læsning, der jo samtidig er bevis på, at vores satsning med sygepleje og rehabiliteringscenter er slået igennem, siger Frank Heidemann.

Han peger på, at der måske er penge at spare ved den kortere indlæggelsestid.

- Men det er ikke det vigtigste. En indlæggelse kan være forvirrende for rigtigt mange, især ældre mennesker. Jeg er sikker på, at mange har bedre af at være nær deres pårørende i stedet for at være indlagt. I sidste ende er det jo et lægeligt skøn, men når kendskabet til beredskabet i Ikast-Brande bliver kendt, så er man som læge jo også mere tryg ved at udskrive patienten, mener Frank Heidemann.