Julehjælpen består trods corona-krise

Igen i år kan man søge julehjælp ved diverse hjælpeorganisationer i Ikast-Brande Kommune

29. november 2020, 05.08

Margit Lysgaard fra Røde Kors i Ikast er ved at gøre klar til julehjælpen anno 2020. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE Selv om meget i verden på grund af corona-pandemien er anderledes, end det plejer, bliver det formentlig jul alligevel. Og det bliver et rart og hyggeligt afbræk med højtiden i år. Men julen koster mange penge, og for mange familier er det svært at få økonomien til at slå til. Derfor kan man igen i år søge julehjælp, oplyser Frivilligcenter Ikast-Brande.

- Julen er en fantastisk og dejlig tid - hjerternes fest. Desværre er julen for mange også en økonomisk byrde. Det er derfor dejligt, at det er muligt for de mest trængende at søge julehjælp, så de bliver i stand til at holde jul - ikke mindst for børnenes skyld, lyder det i en pressemeddelelse.

Muligheder i hele kommunen

Man kan søge julehjælp ved flere forskellige hjælpeorganisationer, men ansøgningsfristerne nærmer sig.

Hos Røde Kors Ikasts lokalafdeling kan enlige forsørgere og familier med børn under 18 år bosiddende i det område, der udgjorde den gamle Ikast Kommune, søge om julehjælp. Julehjælpen omfatter madvarer til julemiddag samt julefrokost, eller det kan være et gavekort til Coop, som blandt andet Fakta og Kvickly hører under.

Hos Røde Kors’ lokalafdeling i Brande kan økonomisk trængte børnefamilier i det område, der førhen var Brande Kommune, søge om julehjælp. Her består hjælpen af et gavekort til Coop.

Hos Røde Kors Nørre Snede-Ejstrupholms lokalafdeling kan børnefamilier med hjemmeboende børn under 18 år bosiddende i det område, der tidligere udgjorde Nørre Snede Kommune, søge om julehjælp. Her udgør julehjælpen madvarer til at tilberede en julemiddag samt andre madvarer til juledagene.

Alle lokalafdelinger har ansøgningsfrist 30. november.

Mulighed for at bidrage

Frivilligcenter Ikast-Brande oplyser videre, at hvis man har lyst til at give et bidrag til Julehjælpen 2020, kan man henvende sig direkte til en af de forskellige hjælpeorganisationer eller til Frivilligcenteret, som dermed vil formidle kontakten.

Hos Ikast Kirke er det ligeledes muligt at søge julehjælp, hvis man bor i Ikast by. Børnefamilier og eneforsørgere er i de sidste år blevet prioriteret. Ansøgningsskema skal afleveres til Ikast Kirkekontor senest 2. december.