Derby-triumf: Gustav Isaksen-hattrick i FCM’s nedsabling af Viborg

FC Midtjylland avancerer til superligaens fjerdeplads efter magtdemonstration og Gustav Isaksen-show i derbyet mod ærkerivalerne

Udgivet:20. februar 2023, 20.56

Læsetid:2 minutter

Gustav Isaksen (i.m.) jubler over én af sine tre smukke scoringer mod Viborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Kenneth Kristiansen
Journalist| +45 96 26 37 18 | kgk@herningfolkeblad.dk
Sportsjournalist på Herning Folkeblad siden 1999. Det er helt tilbage til dengang, FC Midtjylland blev stiftet. Udover fodbold skriver jeg primært om håndbold - men også alt muligt andet. Tip mig gerne med en god historie.
Se flere artikler af Kenneth Kristiansen

1 måned siden

FODBOLD Så stemplede FC Midtjylland ind i superligaen igen. Fejende flotte 4-0 på udebane over Viborg FF betyder, at FCM avancerer fra niende- til fjerdepladsen i tabellen.

Og Gustav Isaksen rykker i den grad også op ad topscorerlisten. Før mandagens kamp havde kantspilleren nettet fire gange i ligasæsonen, men nu er totalen oppe på syv, efter at han gik aldeles målamok i en periode på 21 minutter i anden halvleg.

Tre gange bankede han bolden ind i den periode og forvandlede 1-0-føringen efter første halvleg til 4-0.

Egyptisk måltyv

Modsat pokalkampen samme sted i november, hvor Viborg helt fortjent vandt 3-1, sad FCM på det hele denne aften, og allerede efter godt fem minutter kom første scoring.

Gustav Isaksen spurtede fra alt og alle på en omstilling og fandt Aral Simsir, der var løbet dybt. Det unge FCM-talent dirigerede smart bolden mod det lange hjørne, men sekundet, inden den passerede målstregen, kom Emam Ashour drønede og bankede føringen ind.

Egypteren, der også scorede mod Sporting i torsdags, viste sig altså som en ægte måltyv - måske endda i ordets bogstaveligste forstand ...

Ild i stadion

Hjemmeholdet havde voldsomme problemer med at blive farlige, selvom de grønblusede var meget i boldbesiddelse. Efter en god halv time syntes en gruppe Viborg-fans åbenbart, at der skulle ske noget, så der blev fyret romerlys af. Det satte så ild i et reklameskilt og kostede en kort kamppause.

I pokalkampen i november var det FCM-fans, der forsøgte at tænde bål på stadion. Denne gang lykkedes det så, uforvarende, for nogle af hjemmeholdets tilhængere.

Isaksens målshow

Emam Ashour og Aral Simsir fik fyraften ved halvtid, og ind kom Armin Gigovic og Astrit Selmani. For sidstnævnte var der tale om debut, efter at den svenske angriber gik glip af kampen i Lissabon, fordi han blev far for første gang.

De havde kun været på banen i få minutter, da FCM slog til igen. Ligesom ved målet i første halvleg var det på en lynhurtig og effektiv omstilling - denne gang førte Kristoffer Olsson bolden frem og fandt Paulinho på midten. Brasilianeren spillede videre til fremadstormende Gustav Isaksen, der bankede bolden ind til 2-0.

Viborg pressede herefter på og var også tæt på et par gange, men så straffede FCM blot hjemmeholdet med endnu en kontra. Denne gang Armin Gigovic til Kristoffer Olsson og videre til Gustav Isaksen, der tog et træk og knaldede sit andet mål i kampen ind udefra.

Og bare få øjeblikke senere helflugtede brandvarme Isaksen FCM på 4-0. Hele FCM-lejren eksploderede i jubel omkring målhelten.

FC Midtjyllands næste kamp er allerede torsdag aften, når det gælder returkampen i Europa League mod portugisiske Sporting på MCH Arena.

Genoplev kampen lige her i Ritzaus liveblog.