Operastjerne synger ved årets dimission

Det er i år 40 år siden operastjernen blev student fra Ikast-Brande Gymnasium

8. juni 2021, 05.13

Bo Boje Skovhus var torsdag tilbage på sit tidligere gymnasium i Ikast, hvor han for 40 år siden blev student. Han kan ikke være til stede ved dimissionen, hvor han skal holde jubilæumstale og ikke mindst synge. Derfor måtte begge dele optages på forhånd. Foto: Henrik Ole Jensen

STUDENTERJUBILÆUM I år er det 40 år siden, at den tidligere Ikastbo Bo Boje Skovhus fik sin studentereksamen fra Ikast Gymnasium, (som i dag hedder Ikast-Brande Gymnasium) .

Derfor var der forleden wienersang i verdensklasse, da en gymnasiets tidligere elever var tilbage på skolebænken.

Verdenssangeren Bo Boje Skov, der de seneste 30 år har boet i Wien, var for en stund tilbage på sin gamle skole, hvor han for 40 år siden for alvor fik sået frøene til en karriere som operasanger på verdens store scener.

- Da jeg forlod Ikast-Brande Gymnasium, stod det klart for mig, at jeg skulle være operasanger. Jeg var klar til at gå efter drømmen. Jeg var skræmt af historierne om dem, der stod op hver morgen og sagde: »Åh, nu skal jeg på arbejde igen ...« Derfor gik jeg efter det, der gjorde mig glad - det, jeg havde lyst til, siger 59-årige Bo Boje Skovhus.

Han var torsdag for en kort stund i Ikast for at indspille sin jubilæumstale og selvfølgelig en lille sang,- en hyldest til Bo Boje Skovhus’ nye hjemby, Wien.

Bo Boje Skovhus kan ikke selv være til stede, når hans tidligere studenterkammerater fejrer 40-årsjubilæum i forbindelse med årets studenterdimission. Derfor blev det optaget på forhånd foran et lille eksklusivt publikum bestående af de tidligere musiklærere Hanna og Aage Christiansen, der i sin tid fik skubbet til den høje dansker.

Som akkompagnatør ved flygelet sad gymnasiets nuværende musiklærer, Kirsten Christiansen, der efter seancen indrømmede, at hun havde været en anelse »starstruck« over at skulle spille sammen med Bo Boje Skovhus - som dog var helt nede på jorden:

- Der er jo alligevel næsten ingen, der kender mig her i Ikast, forsøgte han.

Hvortil Kirsten Christiansen kunne fortælle, at der i alt fald ville være mindst 13, der ikke var i tvivl.

- Mine musik-elever har haft et forløb med lieder, og jeg bruger altid dine indspilninger, og giver den hele armen med, at du jo er tidligere elev her på skolen. Så da de fik aflyst deres øvetimer her i salen, var de hurtigt til at koble: »Var det ikke ham ...?« - og jo, det var det lige præcis, sagde Kirsten Christiansen.

Efter gymnasiet i Ikast begyndte Bo Boje Skovhus på musikkonservatoriet i Århus og videre til operaakademiet i København, hvor han fik papir på, at nu var han operasanger.

- Jeg drømte videre, og var helt sikker på, at drømmen var at stå på Metropolitan i New York og få lov til at synge, siger Bo Boje Skovhus.

I 1998 nåede han præcis det, han ville, og det, han drømte om: at få lov at synge på The Metropolitan Opera på Manhattan.

Forude venter en travl sommer, hvor der er opgaver i både Wien, Bruxelles og Hamburg.

Hen over sommeren er der også opgaver i Danmark med koncerter i både Hjørring og på Fanø.

Sidste år optrådte Bo Boje Skovhus også på hjemegnen - da han afsluttede Herning Opera Festival sammen med de lige så lokale Peter Lodahl og Morten Frank Larsen.

Der blev i stor stil arbejdet med både lyd og billeder, da årets jubilæumstale skulle optages med operastjerne Bo Boje Skovhus, der ikke kan være til stede ved dimissionen senere på måneden. Foto: Henrik Ole Jensen