60 studerende åbnede en dag med fokus på kultur, samarbejde og glæde for lokale med funktionsnedsættelse

Udgivet:11. marts 2017, 16.05

Læsetid:3 minutter

En stolt Henrik Houlgaard med sit diplom. Han nød især at være til musik og bevægelse. Foto: mikkel korsgaard christensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

6 år siden

Ikast VIA pædagoguddanelsen i Ikast har modtaget et nyt hold pædagogstuderende, som begyndte på første semester tilbage i februar.

De studerende har siden arbejdet teoretisk med en opgave, hvor de igennem forskellige kulturelle udtryksformer har dannet sig et indtryk af hverdagen som pædagog.

Forleden udmøntede projektet sig i praksis, hvor 50 voksne med funktionsnedsættelse kom på besøg på Bøgildvej.

Årets tema var »Mirakler«, hvor hovedformålet ifølge pædagogstuderende og tovholder på projektet, Thyra Nielsen, var at skabe små sejre for de besøgende som alle har det til fælles, at de lider af forskellige handicap.

- Vi vil vise, at man for eksempel sagtens kan bruge sin krop til at skabe musik og rytme, selv om man har et handicap, og vi vil tage dem med ud på en rejse, hvor de oplever de her små mirakler, der giver dem en god oplevelse, fortalte den 25-årige pædagogstuderende.

Programmet stod på en ekspedition rundt i fire værksteder med temaer fra forskellige lande.

Således kunne beboerne fra blandt andre Værkstedet Lundgården, Regnbuen og Brande Åcenter opleve at komme på forhindringsløb i Canadas skove, lave aktiviteter med indianerstammer i USA og få lov til at forsøge sig med kroppen som instrument i Afrika.

Givende for begge parter

Uddannelsesleder Kristine Buus Johansen var glad for at se den store flid, som de nye studerende havde lagt i både den teoretiske del såvel som den praktiske.

- Det er jo et fint partnerskab, som vi har med kommunen. For vores studerende er det en meget givende øvelse, hvor de får koblet praksis på de ting, de har lært. Derudover giver det en merværdi for de mennesker med en funktionsnedsættelse, som er på besøg, fortalte Kristine Buus Johansen, og tilføjede:

- Vi kan se på beboerne fra de forskellige bosteder, at de er glade for at komme, men de har også selv fortalt, at det er en god dag. Vi har tidligere holdt lignende samarbejdsarrangementer de to foregående år. Når vores sommersemester begynder, tager vi for eksempel på en efterårslejr, lød det fra uddannelseslederen.

Giver hår på brystet

For Thyra Nielsen har forløbet været en gevinst, og hun har som tovholder blandt de studerende haft meget at se til i projektet. Det kom til udtryk flere gange, hvor hun måtte guide og svare på spørgsmål fra sine medstuderende.

- Det er super fedt at blive kastet ud i sådan et projekt så tidligt i uddannelsen, og det giver hår på brystet. Det er klart, at det er noget andet, når vi har med andre mennesker at gøre. Vi har i timerne arbejdet med forskellige udtryksformer, og derfor repræsenterer hvert land og hver aktivitet også hver sin udtryksform, lød det fra Thyra Nielsen, før hun forlod avisens udsendte for at tjekke til frokostholdet.

Thyra Nielsen, nummer tre fra venstre, havde hele formiddagen travlt med at få de løse ender til at hænge sammen. På madholdet ses Tina Bøgeskov i kokkeuniform. Overfor ses Claus Ørskov og Lise Søby.