Boligsøgning på valgmøde

Ældre Sagen i Ikast bliver husvild ved årsskiftet

8. november 2017, 09.42

Formanden for Ældre Sagen i Ikast bad politikerne om hjælp til et sted at være, da der var valgmøde i Ejstrupholm. Foto: Jakob Houg Jakobsen

ikast-brande Formanden for Ældre Sagen i Ikast benyttede valgmødet i Ejstrupholm til at beskrive den håbløse boligsituation, som han og 3400 medlemmer af foreningen er kommet i efter at være blevet opsagt på deres nuværende lejemål i Frivilligcentret i Møllegade, der flytter ind i lokaler på Vestre Skole.

Her er der ikke plads til Ældre Sagen og dens mange aktiviteter.

- Fra årsskiftet bliver vi husvilde. Vi har gjort kommunen opmærksom på problemet, men vi har endnu ikke fået noget tilbud om et værested. Vi har også selv været ude på boligmarkedet, sagde Hans Peter Nielsen.

Han tilføjede, at man havde fået et tilbud om at leje lokaler, men at lejen lød på 60.000 kroner.

- Og det kan vi slet ikke klare, fastslog formanden.

Lillian Rauff fra Ældre Sagen i Brande, der tæller omkring 3000 medlemmer havde lignende problemer med at finde et fast værested.

- Jeg har efterlyst en liste over muligheder fra kommunen, men har aldrig fået en sådan, lød det.

- Det er trist, at det er kommet så vidt, mente Peder Fenger (DF), mens Mogens B. Helmer fra Liberal Alliance fandt det helt grotesk og mente, at man forlængst fra kommunens side burde have fundet en løsning.

Frank Heidemann bad dog alle slå lidt koldt vand i blodet.

- Vi har regler, som vi skal følge, hvad angår tilskud til foreninger og leje af lokale, og de gælder også for Ældre Sagen. En stigning i kontingentet på bare 20 kroner ville nok løse problemet. Vi kan ikke bare gibve gratis husleje til Ældre Sagen, hvad så med alle andre foreninger, påpegede socialdemokraten.