Nekrolog: Ikast-direktør og IFS-æresmedlem var taknemmelig og glad til det sidste

Tidligere direktør og stifter af blandt andet AS Glas, Arne Svenningsen, sov 2. juledag stille ind efter et langt og godt liv. Han blev 85 år

Udgivet:05. januar 2022, 07.04

Læsetid:3 minutter

Arne Svenningsen var en vellidt og glad mand med et vindende væsen. Han døde 26. december 85 år gammel. Foto: Kim Kristensen

Laila Kempel
Journalist

1 år siden

DØDSFALD Han var en humørspreder uden lige. Altid i godt humør og klar til dele ud af sin smittende livsglæde, som han holdt fast i lige til det sidste.

2. juledag sagde den tidligere Ikast-direktør Arne Svenningsen farvel til livet efter, hvad han selv beskrev som et godt og langt liv, som han var taknemmelig for.

En livsindstilling, som personalet på plejehjemmet Kærmindeparken aldrig var i tvivl om.

Arne Svenningsen kunne ikke være sur og tvær.

Han var født i Fjerritslev og blev udlært isenkræmmer. Han blev efterfølgende rejsende sælger i glas, men slog sig ned i Ikast, da han overtog Børge Winthers glarmesterforretning i 1967.

AS Glas

Det blev startskuddet til et virksomt liv, hvor Arne Svenningsen brugte sit gode humør og næse for forretning til at grundlægge AS Glas, AS Sylan og Midtjysk Byggescenter, der til sammen beskæftigede helt op til 100 ansatte. Virksomhederne er med tiden blevet splittet op. Sønnen Jesper Svenningen driver med succes fortsat AS Sylan og beton, og byggecentret lever også i bedste velgående.

»Do-do-udvalget«

Arne Svenningsen forstod at leve livet og engagerede sig i lokalsamfundet. Han var i mange år formand for IFS Ungdom, en del af Uldjydekomitéen, der stod bag Uldjydefesterne. Han var blandt den lille skare, der kaldte sig selv for »Do-Do-udvalget«, som med store koncerter i Ikasthallen skabte pæne overskud til IFS’ ungdomsarbejde.

Privat var han glad for travheste og havde egne heste, men var også en hyppig gæst på travbanen, hvor mange Ikastboere oplevede ham i sit es, når han fik dem »lokket« med på besøg.

Som arbejdsgiver mødte han tidligt op for at sende sine medarbejdere afsted på opgaver med en god bunke arbejdssedler, velvidende, at de næppe kunne nå dem alle. Men måske, der var muligheder. Han valgte at gå hjem midt på dagen og tage sig en god middagslur, inden han fik sin daglige motion ved at gå tilbage til virksomheden, hvor han så kunne lukke og slukke.

Arne Svenningsen valgte tidligt at lade ungdommen komme til, som han udtrykte det i forbindelse med sin 60 års fødselsdag. Et par år inden, havde han pensioneret sig selv og fik tid til at nyde livet i sommerhuset i Tambohus, hvor han nød at sejle ud og fiske.

Arne Svenningsen var en gavmild mand og delte gladelig ud af sin fangst. Han var også ferm til at røge sine fisk - ål og sild, som han rundhåndet delte med venner og bekendte. Han var i det hele taget en generøs mand, der altid var klar til at hjælpe, hvor han kunne. En mand med et vindende væsen, der formåede at skabe succes i erhvervslivet, men også glædede sig over, når det gik andre godt.

Æresmedlem

Det var ikke uden grund, at han var æresmedlem i IFS for sin mangeårige indsats for byens børn og ungdom. Han var også inkarnet Round Table medlem.

Arne Svenningsen solgte for fem år siden sit sommerhus til en af de tre sønner. Det betød, at han forsat kunne sidde med sin pibe og nyde udsigten over fjorden.

Han valgte også at sælge den store villa på Møllegade i rette tid og flyttede i en mindre andelsbolig, inden han for et års tid siden, på grund af tiltagende demens, flyttede på plejehjemmet i Bording.

Her fik han dagligt besøg af hustruen Else, med hvem han nåede at fejre diamantbryllup.

Arne Svenningsen havde planlagt at blive 80 år. Det blev han - han nåede også at fejre sin 85 års fødselsdag i december.

Han efterlader sig hustruen Else og parrets tre sønner Søren, Jesper og Thomas og ni børnebørn.