Halvanden million til fireby-pulje

Engesvang, Bording, Ejstrupholm og Nørre Snede kan søge to gange om året

8. februar 2021, 13.19

IKAST-BRANDE Erhverv, vækst og bosætningsudvalget har tidligere besluttet, at det også skal være muligt for borgere at søge penge fra den anlægspulje på halvanden million kroner, der er afsat til projekter i de fire byer i Ikast-Brande Kommune. Det er nærmere bestemt Bording, Engesvang, Ejstrupholm og Nørre Snede.

Tanken er, at de mange penge deles op i en pulje til såkaldte borgerbudgetteringsprojekter, og så projekter, der foreslås af byens lokalråd.

I forbindelse med behandlingen af sagen, søger udvalget om frigivelse af de halvanden million kroner, så man rundt om i de fire byer kan komme i gang med ansøgningerne.

Puljen til de fire byer blev etableret i forbindelse med budgetforliget.

Der vil i vurderingerne af ansøgningerne blive lagt vægt på, at der er tale om projekter, der styrker fællesskabet for beboerne i lokalområdet, og at der er tale om projekter, der inddrager flere grupper af borgere i realiseringen.

Ingen penge til fester

Hertil kommer projekter, der kan være med til at forskønne de enkelte lokalområder samt initiativer, der retter sig mod særlige grupper af borgere, eksempelvis unge, børnefamilier og ældre.

I udvælgelsen vil der også blive lagt vægt på, om det enkelte projekt er en del af områdets udviklingsplan samt, at der er lavet aftaler om den fremtidige vedligeholdelse af projektet, altså en efterfølgende drift.

Det understreges også, hvad der ikke kan komme i betragtning, når pengene skal udbetales.

Der er ingen penge til private virksomheder eller borgere. Det samme gælder projekter, der bærer præg af vedligeholdelse eller renovering samt naturligvis projekter, der allerede er gennemført.

Der er heller ikke penge at hente til fester og enkeltstående begivenheder samt til administrative opgaver.

Der kan søges to gange om året, nemlig senest 30. april og 31. oktober, og ansøgningen ligger på kommunens hjemmeside, hvor man finder den på foreningssiden.

Læs også
Et særligt år: Unge modnes af 10. klasse