Slap med skrækken: Pressede Ikast tog sen pligtsejr over Ajax

Ligaens førerhold brændte chancer på stribe, men vandt 23-21 i København

Udgivet:18. oktober 2022, 20.38

Læsetid:2 minutter

Stine Skogrand og Ikast Håndbold havde store problemer med at sikre sig tirsdagens pligtsejr ude over Ajax København. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

5 måneder siden

HÅNDBOLD Det lignede længe en negativ overraskelse af de helt store, da Ikast Håndbold tirsdag aften var på besøg hos bundholdet Ajax i Bavnehøj-Hallen i København.

Kvindeligaens førerhold brændte nemlig chancer på stribe og spillede langt under det niveau, der i sidste uge sænkede mestrene fra Odense med 10 mål - og undervejs i hovedstaden var Ikast-holdet tæt på at smide den ventede pligtsejr.

Med under to minutter tilbage af matchen fik de disciplinerede og energiske Ajax-spillere reduceret til 21-22, og da Julie Scaglione - som de fleste af gæsternes aktører denne aften - atter misbrugte en afslutning på værternes velspillende Sarah Nørklit Lønborg i målet, fik hjemmeholdet muligheden for at sikre et velfortjent point i den dramatiske slutfase.

Ikast-defensiven stod dog fast, og en fodparade fra Jessica Ryde, der i rammen pillede skuddet fra Anne With Johansen, skabte ro før kampens 15 sidste sekunder. Cheftræner Kasper Christensen tog en timeout, og med få sekunder retur på uret lykkedes det landsholdsfløjen Cecilie Brandt at nette til slutresultatet 23-21.

Sejren gjorde det lettere for Ikast Håndbold at sætte sig i bussen mod Midtjylland, men de to point kunne ikke helt overskygge præstationen og de markante problemer, som udeholdet kæmpede med i den spartanske og gamle hal i Københavns Sydhavn.

Helt som forventet leverede Ajax, der tidligere i denne sæson har besejret guldbejlerne Team Esbjerg, et tempofattigt angrebsspil med mange afleveringer og lange angreb. Men på trods af de taktiske forberedelser, mistede Ikast-holdet tålmodigheden - og det gav flere lette scoringer til københavnerne.

Værre var det i modsatte ende, for udeholdet tilspillede sig rent faktisk masser af store og åbne chancer, men alt for mange af dem endte i sjusk og forhastede skud, som Sarah Nørklit tog sig af.

Midt i første halvleg førte Ajax med både 9-7 og 10-8, og ved pausen var værterne også i front med 14-12.

Efter pausen fortsatte Kasper Christensen med at rotere kraftigt i truppen, og især i bagkæden, hvor eksempelvis Julie Scaglione, Emma Lindqvist og Ingvild Bakkerud havde svært ved at omsætte chancer til scoringer.

Ikast-anfører Stine Skogrand gjorde heller ikke megen væsen af sig, men nordmanden trådte i den grad i karakter, da den hektiske slutfase spidsede til. Her bidrog højrebacken med tre fornemme scoringer på gennembrud - træffere, der i sidste ende var med til at sikre to vigtige point.

På grund af den forestående EM-slutrunde spiller Ikast Håndbold først igen i ligaen 25. november. Her gælder det hjemmekampen og topopgøret mod Team Esbjerg.