Ejerskifte: Lokal møbelvirksomhed solgt til ny lokal ejerkreds

Efter 12 års parløb sælger den ene grundlægger sin andel i 2-Connect til en lokal og jysk investorgruppe

Udgivet:07. oktober 2020, 17.55

Læsetid:3 minutter

Fra venstre investor og tekstildirektør Lars Gantzel Pedersen, Mogens Olsen, der sælger sin andel i møbelvirksomheden 2-Connect, Karl-Henrik Lysgaard, medstifter, direktør og ny hovedaktionær i 2-Connect, investor og ny bestyrelsesformand Dion Eriksen og direktør Kent Ernst Hansen, Esbjerg Brygge Invest. Foto: Privatfoto

Jette Aaes
Egnsredaktør| jaj@ikastavis.dk

2 år siden

IKAST En ny hovedaktionær har sat sig for bordenden i Ikast-møbelvirksomheden 2-Connect. Her har nuværende direktør og medstifter Karl-Henrik Lysgaard i samarbejde med lokale investorer fra Ikast og Esbjerg overtaget handelsvirksomheden.

I 2008 var Karl-Henrik Lysgaard med til at etablere 2-Connect sammen med den erfarne møbelmand Mogens Olsen. Siden har de sammen drevet virksomheden gennem positiv vækst og beskæftiger i dag 30 medarbejdere i Ikast.

I et partnerskab som fra begyndelsen har fungeret med Mogens Olsen som bestyrelsesformand og Karl-Henrik Lysgaard som administrerende direktør.

Det ændres der på nu. Ejerskabsmæssigt. Mogens Olsen har ønsket at geare ned og sælge sin andel. Køberne er Karl-Henrik Lysgaard sammen med en gruppe lokale investorer bestående af investor Dion Eriksen og tekstildirektør Lars Gantzel Pedersen, begge med udgangspunkt i Ikast, samt Esbjerg Brygge Invest. Fremover bliver det med Karl-Henrik Lysgaard som hovedaktionær og fortsat direktør, mens Dion Eriksen bliver bestyrelsesformand.

Produktion i Fjernøsten

De overtager et selskab, der udvikler, sælger og producerer møbler til boligen indenfor og udendørs. Produkterne produceres primært i Fjernøsten, og kunderne er storaftagere indenfor retail i Danmark, som eksempelvis Jysk, og på eksportmarkeder som blandt andre Europa, Australien og Nordamerika.

De seneste år har 2-Connect realiseret en driftsrentabilitet på over 20 millioner kroner, og virksomheden er flere gange belønnet med erhvervspriser. Senest har 2-Connect modtaget sin syvende Børsen Gazelle-pris i træk.

- 2-Connect er en særdeles veldrevet virksomhed, har gennemgået en fantastisk vækst og er funderet på et solidt setup. Den udvikling ser vi stort potentiale i – ikke mindst eksportmarkedet. Med Karl-Henrik Lysgaard har 2-Connect en dygtig og erfaren direktør, der kender både virksomheden og markederne, siger medinvestor Dion Eriksen, der sammen med de øvrige investorer forventer især at bidrage med sparring i forhold til international afsætning.

- Vi har sammen med Karl-Henrik Lysgaard lavet en ambitiøs plan for vækst og udvikling, siger Dion Eriksen, der sammen med Lars Gantzel Pedersen også glæder sig over geografien i deres nyeste investering.

- Vi har begge en række investeringer udenfor området her. Men det er da en stor glæde at investere i så veldrevent en virksomhed i Ikast. Det betyder noget for os begge, siger Lars Gantzel Pedersen.

Gensidig glæde

På den modsatte side af bestyrelsesbordet på virksomhedens 2. sal med udsigt over eftermiddagstravlheden på motorvejen glæder Mogens Olsen glæder sig over salget af sin andel i 2-Connect.

- For mig er timingen vigtig. Vi etablerede virksomheden midt i finanskrisen, og jeg sælger min andel midt i corona-krisen. Og den klarer sig fortsat godt. Det er vigtigt for mig, og vidner vel også om et stærkt koncept, siger Mogens Olsen.

- Jeg glæder mig over, at Karl-Henrik Lysgaard har lyst til at køre virksomheden videre sammen med investorerne. Karl-Henrik har været styrmanden om bord, han kender kunder, markeder og medarbejdere. Og så glæder det mig, at det lykkes at tiltrække Esbjerg Brygge Invest og to lokale investorer, siger Mogens Olsen, der fremover fortsætter som medejer og bestyrelsesformand i nabo-virksomheden CoreOne, der også beskæftiger sig med møbelhandel.

For den nye hovedaktionær, Karl-Henrik Lysgaard, har processen omkring ejerskiftet været god:

- Det er lykkedes at lave en aftale, som er god for alle parter - og for virksomhedens nuværende kunder, leverandører og medarbejdere. Jeg er stolt af, at de nye investorer synes 2-Connect er en spændende virksomhed, og af hvad vores dygtige og dedikerede medarbejdere har været med til at skabe. Jeg glæder mig til rejsen videre i det nye setup.

Potentiale og købmandskab

For Esbjerg Brygge Invest ligger møbelinvesteringen i Ikast i direkte forlængelse af strategien om primært at investere i unoterede selskaber med vækstpotentiale i kombination med købmandskab, dynamisk ledelse og god kemi. Esbjerg Brygge Invest blev grundlagt i 2017 af en gruppe erhvervsfolk – blandt andre tidligere Esbjerg-oliedirektør Henning G. Kruse og investor Poul Sand, Herning.