Thygesen Textile Group ruster sig til fremtiden: Investerer i Danmark og Vietnam

Ikast-virksomheden tjente 25,4 millioner kroner sidste år, hvilket direktøren er godt tilfreds med

Udgivet:03. juli 2023, 06.00

Læsetid:3 minutter

Hos Thygesen Textiles er man tilfreds med indtjeningen i et udfordrende år. Foto: PR-Foto

Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør
Tobias Tange Jepsen
Erhvervsredaktør| +45 96 26 37 33 | toj@herningfolkeblad.dk
Jeg er erhvervsredaktør og har tidligere arbejdet på både Herning- og Rundt om Herning-redaktionen. Jeg kan godt lide talent - hvad end det er på en sportsbane, i en virksomhed eller på en scene. Derudover kan jeg også godt lide at gå bag om nogle af de mange spændende ting, der heldigvis sker i vores område.
Se flere artikler af Tobias Tange Jepsen

3 måneder siden

REGNSKAB Overskuddet før skat er faldet med lige godt 40 millioner kroner fra 2021 til 2022 for Thygesen Group, men det er alligevel en tilfreds direktør og partner i form af Morten Thygesen, der kan gøre status over året 2022. Overskuddet endte på 25,4 millioner kroner før skat for virksomheden, der ledes af Morten Thygesen og hans bror, Jens Thygesen.

- Vi synes, vi er kommet ud med et godt resultat, når man kigger på de udfordringer, der har været på det internationale marked med ugunstige markedsvilkår. Men det er også et år, hvor vi har været nødt til at tilpasse os et marked, der har været vanskeligt, forklarer han og uddyber:

- Vores kunder har haft nogle udfordringer i markedet med prisstigninger og energikrise. Vi bliver nødt til at tilpasse os den rejse, som kunderne er på.

En mere digital retning

Direktøren fortæller, at det blandt andet handler om, at virksomheden fra Ikast har haft større fokus på salg og marketing.

- Vi kan se, at markedet er blevet mindre, og derfor bliver man nødt til at være mere aktiv for at være en del af det, og der er vi mere opsøgende i vores salgsarbejde, forklarer Morten Thygesen.

For to år siden vedtog Thygesen Textile Group en strategi om at fokusere mere på det digitale salg, hvilket så småt begynder at give resultater nu.

- Tidligere var det rigtig meget det fysiske salg, men vi kan virkelig mærke, at onlinesalget nu er stødt stigende, forklarer han.

Koncernen har sidste år oprettet egen e-commerce afdeling, der skal sikre, at den digitale indsats bliver styrket på tværs af datterselskaberne.

- Vi har eksisteret i 91 år - blandt andet fordi vi altid har været omstillingsparate, siger Morten Thygesen.

Sidste år investerede virksomheden i optimering af interne processer for at skabe positiv synergieffekter mellem datterselskaberne.

Ud over dette har koncernen fremrykket investeringen i ansvarlighed og i den forbindelse igangsat Thygesen Textile Groups »Ansvarlighedsstrategi«, som er under løbende videreudvikling.

For at sætte handling bag tanken om socialt ansvar i tråd med koncernens ansvarlighedsstrategi etablerede man i 2022 velværeuniverset »Huset i_ro« i Ikast med tilknytning til hovedkontoret. Det er et mødested, hvor der er lidt for alle - blandt en café, en livsstilsbutik, holdtræning, mødelokaleudlejning og forskellige former for holistiske behandlinger. »Huset i_ro« fokuserer på menneskers mentale og fysiske sundhed og tiltrækker både private og erhvervslivet med henblik på at sætte fokus på trivsel.

Fokus på datterselskaber

Koncernen er parate til yderligere investeringer i deres datterselskaber - herunder Thygesen Textile Vietnam, som var den største bidragsyder til omsætningen sidste år blandt datterselskaberne.

- Det er en fabrik, vi har haft siden 2004, og vi kan mærke, at efterspørgslen flyttes fra Kina til Sydøstasien, så der ligger vi også en del af vores fokus, forklarer Morten Thygesen.

Markedssituationen fra sidste år kan også mærkes i år.

- Men vi synes, at vi er godt rustet. Vi er jo allerede i gang med 2023, og vi kan se, at mange af vores tiltag allerede begynder at give pote. Men vi forventer, at det først er i 2024, vi for alvor kan se resultatet af det, siger Morten Thygesen.