Green Cotton producerer fortsat i Ukraine

Green Cotton i Ikast kommer ud med stærkt årsregnskab - trods store udfordringer med tre fabrikker i Ukraine

Udgivet:12. september 2022, 14.06

Læsetid:2 minutter

- Det har ledelsesmæssigt været et rigtig svært år at komme igennem, men det er lykkedes med fælles hjælp, siger Lasse Simonsen, der står i spidsen for Green Cotton Group. Foto: PR-foto

Af Brian Kjær Andersen
presse@ikastavis.dk

REGNSKAB Tøjkoncernen Green Cotton Group, der har hovedsæde i Ikast, kom ud med et overskud før skat på 16,3 millioner kroner i regnskabsåret 2021/22, der blev afsluttet 30. april i år.

Overskuddet er blandt de største i firmaets historie, men dog lidt under rekordoverskuddet på 18,3 millioner i 2020/21.

Administrerende direktør Lasse Simonsen udtrykker stor tilfredshed med regnskabet - ikke mindst fordi der har været store udfordringer forbundet med, at Green Cotton har sin produktion på tre fabrikker i Ukraine. Her måtte Ikast-virksomheden kortvarigt lukke produktionen ned. Men det lykkedes hurtigt at komme i gang igen, og allerede i løbet af foråret kom fabrikkerne op på fuld kapacitet igen.

- Det synes vi selv er imponerende, når man skal begå sig i et land, der er i krig. Vi er stolte over vores ukrainske kolleger, og vi har en fantastisk respekt for dem. De er virkelig dygtige og seje, og vi står sammen om det her og skal nok komme igennem det, siger Lasse Simonsen om de mere end 600 ansatte, Green Cotton har i Ukraine.

Er lykkedes ved fælles hjælp

Ved hovedkontoret i Ikast er der til sammenligning kun 20 ansatte - og opgaven har været at planlægge sig igennem de udfordrende og uforudsigelige tider.

- Der er nogle tidspunkter, hvor man tænker, at man har prøvet det meste - og så finder man ud af, at det har man slet ikke. Det her er et af de år. Det har ledelsesmæssigt været et rigtig svært år at komme igennem, men det er lykkedes med fælles hjælp, siger Lasse Simonsen.

Han vurderer, at Green Cotton har været godt hjulpet af, at virksomheden i forvejen havde meget klare procedurer for, hvordan man skal agere i krisesituationer og ved uforudsete hændelser. Selv om manualen næppe har taget højde for en krig, har den alligevel været gavnlig til hurtigt at afklare, hvordan alle medarbejdere skulle forholde sig.

Kan mærke opbremsningen

Green Cotton har en stor del af sin forretning bundet op på »privat label-salg«, hvor virksomheden producerer tøj for andre tøjfirmaer. Sideløbende har koncernen også sit eget bæredygtige tøjmærke - By Green Cotton, som sælges på webshop og gennem butikker.

Meldingen er, at aktivitetsniveauet er øget over hele linjen - hvilket har været med til at sikre det gode årsregnskab.

Fremadrettet bliver Ikast-koncernen dog også påvirket af blandt andet den forventede opbremsning i forbruget som følge af prisstigningerne.

- Vi skal ikke forvente, at de næste år bliver helt lige så gode som de seneste to år rent resultatmæssigt. Men derfor vil vi stadig have fokus på, hvordan vi fortsætter med at udvikle os, understreger Lasse Simonsen.