Byråd afsætter 75.000 kroner: Strøgcentret skal have en ansigtsløftning

Byråd afsætter penge til at nytænke det overdækkede strøgs udseende

Udgivet:30. januar 2021, 15.01

Læsetid:1 minut

Strøgcentret var noget af det hippeste, da den overdækkede gågade blev indviet for godt 25 år siden, men nu er tiden nok kommet, hvor en nytænkning af det ydre udtryk er på sin plads. Foto: Flemming Thulstrup

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST Det var nytænkning og noget helt specielt, da man i Ikast tilbage i 1992 fandt på at overdække en gade og skabe et strøgcenter.

- Det er stadig en rigtig god idé, men Strøgcentret er nu over 25 år gammelt uden egentlig at have ændret udseende, så det kan da godt være, at det var på tide, at der skete noget nyt, siger Annette Mosegaard (K), der er formand for erhverv, vækst og bosætningsudvalget.

Hun og resten af udvalget har indstillet og fået byrådet,s godkendelse til, at der afsættes 75.000 kroner.

Beløbet skal bruges til en gentænkning af Strøgcentret.

- Det er jo kommunen, der ejer selve vejen. Den kan vi altså være med til at bestemme over, mens vi ikke kan gå ind og beslutte noget vedrørende husene i Strøgcentret, påpeger Annette Mosegaard.

Nye ideer til torvs

Der har allerede været nogle forslag fremme om ny belægning, belysning, orangeri og farvesætning, men intet ligger endnu fast.

De kommunale støttekroner skal bruges til dækning af visualisering af et face- og funktionslift for Strøgcentret, som det hedder på moderne dansk.

Desuden arbejder Vores Ikast også med idéer og forslag, der blandt andet går ud på nyt indgangsparti til Strøgcentret samt flere funktioner i den nordlige ende, hvor der eventuelt kunne skabes et egentligt torv på pladsen mellem Strøgcentret og Bakkehuset.

Det er håbet, at der kan komme nogle bæredygtige forslag på banen, der kan medvirke til at give det vitale strøg i Ikasts midtby et løft, der kan forstærke den dynamiske udvikling, som Strøgcentret var inde i umiddelbart inden den anden coronanedlukning.