Topholdet var for stærkt: HIH fældet i egen hal

HIH-kvinderne led det første nederlag i egen hal siden november. Topholdet Odense var stærkere på dagen og profiterede samtidig af en bedre bredde

10. februar 2021, 21.18

Helene Fauske scorede seks mål i topkampen mod Odense, men Herning-Ikast måtte se sig slået af et bedre hold på dagen. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD For første gang i 2021 måtte HIH-kvinderne gå fra banen uden sejrsjubel i IBF Arena.

Herning-Ikast tabte onsdag aften 23-30 efter 12-16 ved pausen til ligaens førerhold, Odense Håndbold.

Det var HIH’ernes første nederlag i Ikast siden 5. november, men gæsterne var set over hele opgøret et nummer for stærke for HIH-mandskabet, der ellers også havde flere fine faser i angrebsspillet. Det rakte bare ikke mod det stjernespækkede og frem for alt bredere besatte Odense-hold.

De midtjyske kvinder begyndte ellers bedst. Med tårnhøjt angrebstempo og en veloplagt Helene Fauske stormede værterne af sted til 4-1 og 5-2.

Men billedet vendte, som halvlegen skred frem, og i de sidste 10 minutter før pausen trak gæsterne fra. Fynboernes forsvar fremstod aggressivt og stærkt, og HIH scorede blot to mål i den periode.

Ny spænding

Der var en modløshed at spore over de midtjyske afslutninger lige før pause-sirenen. Men da træner Kasper Christensen sendte sit hold på banen til anden halvleg, var der ny tro på tingene.

Herning-Ikast havde igen godt flow i angrebsspillet og fik nu også sat topscorer Stine Skogrand bedre i scene som afslutter. Måltavlen sagde 19-20 efter 12 minutter, og spændingen levede på ny.

Et væld af omdiskuterede dommerkendelser bidrog til det urolige billede i midten af anden halvleg, og trods fraværet af egentlige tilskuere var der en vis spænding i luften.

Odense oparbejdede en seksmålsføring, men igen sled HIH’erne sig tilbage. Der var stillingskrig ved 23-26 i fem minutter, hvor midtjyderne brændte flere gode muligheder. I stedet kunne fynboerne cementere sejren med fire træffere i rap i slutminutterne, da HIH’erne kunne mærke, at overraskelsen ikke længere var mulig.

Nederlaget kostede den vigtige fjerdeplads i tabellen, hvor HIH blev overhalet af København Håndbold. Hovedstadsholdet slog Vendsyssel og har nu ét point mere end HIH, men københavnerne mangler at møde top-tre-holdene én gang mere.

Næste kamp for Herning-Ikast venter på søndag. Det er et opgør i EHF European League på udebane mod russiske HC Zvezda i den russiske by Zvenigorod.