Officielt: FCM henter brasiliansk back i Bundesligaen

25-årige Ailton Ferreira Silva er hentet som backup for sin brasilianske landsmand, Paulinho, på venstreback i FC Midtjylland

1. februar 2021, 13.09

Ailton jubler sammen med angriberen Simon Terodde over en scoring af sidstnævnte mod Freiburg i 2017. Den brasilianske venstreback fik fem kampe i Bundesligaen i efteråret 2017, men har ellers mest været udlejet, siden Stuttgart købte ham for snart fire år siden. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD De danske mestre har fået endnu en brasilianer i truppen.

Venstrebacken Ailton Ferreira Silva ankommer på en aftale frem til 30. juni. Det oplyser FC Midtjylland i en pressemeddelelse.

25-årige Ailton var på kontrakt i tyske VfB Stuttgart, men han har ikke fået et eneste spilleminut i denne sæson.

I FCM er han udset til rollen som konkurrent og backup for landsmanden Paulinho, der har været FCM’s eneste venstreback, siden talentfulde Nikolas Dyhr blev udlejet til AC Horsens for to uger siden.

- Ailton er en rigtig spændende spiller og har jo senest spillet Europa League i Qarabag (i sæsonen 2019-20, red.). Det er et etableret navn, vi har hentet ind på en korttidskontrakt. Det er en god mulighed for at se hinanden an, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

FCM har i sin scouting set interessante kvaliteter hos Ailton.

- Han har nogle åbenlyse spidskompetencer i det offensive spil med sine indlæg og hovedstød på standarder. Der er ingen tvivl om, at han kommer med en god pakke, som vi glæder os til at se blive foldet ud, siger Svend Graversen.

Selv beskriver brasilianeren sig således:

- Jeg er hurtig og kommer ofte med frem i spillet på den sidste tredjedel. Jeg giver alt på banen og kæmper i holdets tjeneste, siger Ailton Ferreira Silva i klubbens pressemeddelelse.

Otte klubber på seks år

Ailton fik sin opvækst i den brasilianske delstat Bahia, men som ungdomsspiller blev han optaget på det velrenommerede akademi hos Rio-storklubben Fluminense. Han fik dog aldrig sit gennembrud på Fluminenses førstehold.

Som 20-årig forlod han hjemlandet, da han blev udlejet til Neftchi Baku i Aserbajsjan. Siden da har han levet en omskiftelig tilværelse i fodboldens verden. Portugisiske Estoril købte ham i sommeren 2017 efter et vellykket lejeophold og solgte ham prompte videre til tyske Stuttgart samme sommer. Siden da har brasilianeren været udlejet tilbage til Estoril og senere til Braga i Portugal og Qarabag Agdam i Aserbajdsjan.

I Stuttgart har Ailton blot opnået fem kampe. De kom alle i efteråret 2017.

Han begynder træningen med FCM, når han har overstået de obligatoriske corona-tests. Han får ifølge klubbens skrivelse snart følgeskab af sin hustru og sin nyfødte søn, der kom til verden for bare 12 dage siden.

FCM har nu fire brasilianere på kontrakt. Foruden Ailton og Paulinho er det midtbanekreatøren Evander Ferreira og angriberen Júnior Brumado.

Aílton Ferreira Silva

Født 16. marts 1995 i Lauro de Freitas, Brasilien (25 år)

Position: Venstre back

Højde: 181 centimeter

Udlejet til FC Midtjylland til 30. juni 2021

Kontrakt med VfB Stuttgart til 30. juni 2021

Klubkarriere:

Fluminense FC, Brasilien -2013: 2 kampe og 0 mål

Jacobina EC, Brasilien 2015 (leje): 7 kampe og 0 mål

Neftchi Baku, Aserbajdsjan 2015-2016 (leje): 34 kampe og 3 mål

Estoril, Portugal 2016-2017 og 2018 (leje): 34 kampe og 1 mål

VfB Stuttgart, Tyskland, 2017-2021- : 5 kampe og 0 mål

Braga, Portugal 2018-2019 (leje): 3 kampe og 0 mål

Qarabag, Aserbajdsjan 2019-2020 (leje): 28 kampe og 3 mål

FC Midtjylland februar-juni 2021 (leje)

Meritter:

Aserbajdsjansk mester med Qarabag 2019/2020

Kilde: Transfermarkt.com