Stresscoach vil gerne hjælpe med at tømme glasset

Helle Gottenborg har selv prøvet, at overfylde sin hverdag - nu kombinerer hun egne erfaringer og ny uddannelse i en ny dagligdag som selvstændig Af Laila Kempel

22. oktober 2017, 09.04

Helle Gottenborg

STRESS Helle Gottenborg kan noget og hun ved noget. Og hun brænder for at dele det med andre.

Hun måtte selv erkende, at glasset en dag simpelthen flød over - og i håbet om, at andre ikke skal komme i samme situation, tilbyder hun nu sin hjælp

- Det handler om at få tømt glasset inden det går galt. Få bugt med tankemylderet, lære at sige fra, eller på andre måder kende sine begrænsninger, inden man har vænnet sig så meget til det, at man tror det er hverdag, så kroppen en dag fysisk siger fra, selvom der rent faktisk ikke kan konstateres sygdom, siger Helle Gottenborg.

Hun er uddannet sygeplejerske, gift med en landmand og mor til fire børn.

Hun har selv stået med et glas, der nåede at blive overfyldt, inden hun blev opmærksom på, at der var noget, der trængte til at blive ændret.

Hun valgte at sadle om og supplerede sin gode solide uddannelse med endnu en - som stresscoach og er nu så fyldt med så meget energi, viden og erfaring, at hun gerne vil hjælpe andre inden de når at gå linen ud.

- Jeg er ikke psykolog og tilbyder ikke terapi. Men jeg har en masse redskaber som jeg gerne vil dele ud af, så man ikke ender med et liv, hvor man konstant føler sig presset og mangler det overblik og den energi, der giver livet mening, forklarer Helle Gottenborg, mens hun skænker et krus kaffe i privaten på landejendommen langt ude på landet.

Her har hun indrettet et lille værelse til sine samtaler, som hun som udgangspunkt har vurderet og erfaret skal omkring syv til af, inden man er klar til at mestre de nye udfordringer.

- Det er jo ikke et spørgsmål om livslange samtaler - men et spørgsmål om at få øjnene op for, at man kan gøre tingene på en anden måde. At få klarhed over, hvilke udfordringer, der gør, at man konstant ender med at gøre ting, der ikke gavner en selv. Vi er ikke alle ens, men det handler for mig om at præsentere de redskaber, der skal til så man lærer at kende sine grænser og lærer at sige ja til det rigtige og nej til det, der ikke gavner, siger Helle Gottenborg.

Udenfor hendes vinduer er der en masse natur, som hun også gerne vil bruge i forbindelse med samtalerne.

Hun har indrettet specielle stier - såkaldte Walk and Talk-stier, hvor naturen, vind i håret og sollys i øjenene bruges aktivt til at lære igen at trække vejret.

- Jeg er ikke psykolog, men jeg er måske det alternativ, som lægen ikke har. Det handler om at få skabt balance i systemet. At lære at sætte de rigtige lodder på , så hovedet ikke konstant er på arbejde. Man skal huske at komme helligdagen i hu, siger Helle Gottenborg.

Hun kan træffes via sin hjemmeside www.hellegottenborg.dk