Ninja-rekord og Bond-vagter

Stor travlhed i Ikast Bio, hvor biografchefen efterlyser frivillige hjælpere

1. oktober 2021, 08.18

Biografchef Bjarne Raabjerg er glædeligt overrasket over den travle start, som biografen har oplevet ovenpå corona-nedlukningen. Foto: Henrik Ole Jensen

KULTUR Det var en temmelig bekymret biografchef i Ikast Bio, der så frem til genåbningen af Danmark efter corona.

Men Bjarne Raabjergs bekymring er i den grad blevet gjort til skamme.

- Vi har i øjeblikket rigtig mange gæster. Mennesker har savnet at være sammen, og det er som om, at der er mange, der har besluttet sig for, at man da kan begynde med at være sammen i biografen, og det er jeg naturligvis glad for, siger biografchefen.

Mellem de to corona-nedlukninger var der mange, der ikke turde gå i biografen, der samtidig ikke havde nogle nye film at vise. Så der var tale om en ond spiral.

Nu er billedet imidlertid vendt fuldstændigt.

Biografgængerne fylder sæderne i Ikast Bio, og der topfilm på plakaten.

Blandt disse kan nævnes »Ternet Ninja 2«, der mildest talt sælger fantastisk.

Filmen har forlængst rundet 3000 solgte billetter i Ikast, og det gør den til den tredjemest sete film, siden Ikast Bio åbnede i 2006 - kun overgået af »Frost 2« og »Mænd, der hader kvinder«.

- Men det er kun et spørgsmål om tid, inden disse film også bliver overhalet, spår Bjarne Raabjerg.

Vagter til Bond

Mens den ternede Ninja fortsætter det fine seertal, så er endnu biograf-hitter på vej.

Den nyeste Bond-film »No time to Die« har officielt dansk premiere i morgen, men allerede i aften kan filmen ses af blandt andre ansatte hos DK Company og Ege Tæpper. Alt i alt vil 600 mennesker se den ventede James Bond-film inden premiere.

- De vil få sig en ekstra oplevelse. Der vil nemlig være vagter på. Man er rystende bange for, at der vil komme pirat-kopier i omløb rundt om i verden, og en sådan kopi skulle jo meget nødig kommer her fra Ikast Bio, siger Bjarne Raabjerg.

Han tilføjer, at Bond-filmen i øvrigt er omgærdet med en stor grad af sikkerhed. Blandt andet kan man kun komme til filmen en time før fremvisning, hvor man modtager koden til åbning af filmen.

Efteråret byder desuden på Konfikast, der er et konfirmations-event for kommende konfirmander, der på fredag vil hygge sig i blandt andet Ikast Bio, og mandag 4. oktober bliver der endnu mere for børn. Her starter sæsonen nemlig for børnefilmklubben Popcorner, der henvender sig til alle børn fra 0.-7. klasse. Børnene vil efter skoleårgang blive delt op i tre aldersgrupper. Hver gruppe vil blive tilbudt seks film, der er skræddersyet til netop deres alder. Filmklubben har kørt flere år og tæller omkring 400 medlemmer.

Frivillige efterlyses

Og så er der ellers efterårsferie midt i oktober.

- I den uge giver vi den hele armen og tilbyder dagligt børne- og familiefilm fra klokken 10, oplyser biografchefen i Ikast Bio.

Ikast Bio er også medspiller i projektet »Med skolen i biografen«. Her lægger Ikast Bio lokaler til i forbindelse med projektet. Der kan typisk være tale om et emne i undervisningen, der så belyses yderligere med en filmforevisning.

Det yderst travle efterår i Ikast Bio rundes af mandag 22. november, hvor den lokale biograf er vært for børnefilmtræf, hvor repræsentanter fra børnefilmklubber i hele Jylland mødes. Lokalt repræsenteret ved Popcorner.

- Der er altså nok at se til i biografen, konstaterer Bjarne Raabjerg, der dog på et enkelt område er en smule mistrøstig.

- Vi mangler i den grad frivillige, lyder det fra biografchefen.

Han konstaterer, at det at få frivillige til hjælp er et generelt problem i forlængelse af corona-krisen.

- Jeg ved ikke hvorfor, men vi er mange, der har mistet frivillige. Jeg kan bruge frivillige til stort set alt. Man skal bare komme ind i biografen og melde sig, så kan man være på vagtlisten dagen efter, siger Bjarne Raabjerg, der anslår, at han i øjeblikket står og mangler omkring en snes frivillige til at løse nogle af de mange funktioner, der er i en moderne biograf.

»Ternet Ninja 2« er på vej til at ryge helt til tops som den film, der har solgt flest billetter i Ikast Bio. Foto: PR-foto