Elinstallatør runder 75 år

Knud Knudsen A/S - også kendt som Teknikgruppen - har netop kunnet fejre 75 år som elinstallatør i Ikast

Udgivet:21. august 2021, 06.05

Læsetid:2 minutter

Jubilæet blev markeret med, hvad personalet selv beskriver som »et drøn af en fest«. Her blev Leif Knudsen, Jacob Knudsen, Bo Knudsen, John Knudsen, Thomas Ulriksen og Bent Knudsen fotograferet sammen. Foto: Privatfoto

Camilla Abildgaard Norup
| can@herningfolkeblad.dk

JUBILÆUM For 75 år siden stiftede Knud Knudsen fra Ikast installatørvirksomheden af samme navn. Siden har hans sønner drevet virksomheden videre i hans navn, og to af hans børnebørn - Jacob og Bo Knudsen - er stadig ansat.

- Knud havde fire sønner - to sæt tvillinger - der alle blev udlært som elektrikere. Det var hans ene søn, John, der drev virksomheden videre, fortæller Thomas Ulriksen.

Den daglige drift og ledelse af de 27 ansatte er dog ikke længere på familiens hænder. Da sønnerne John og Leif Knudsen i 2005 ønskede at lade sig pensionere, blev direktørposten overladt til Thomas Ulriksen, som 16 år senere stadig er i spidsen for virksomheden.

Samme år blev Knud Knudsen A/S opkøbt af kæden Teknikgruppen, som har tre lokationer i Jylland i Vejle, Ølholm og Ikast.

Ingen fordele

- Det har ikke altid været lige sjovt at arbejde i en familievirksomhed. Vores fædre var nok lidt hårderere ved os for at statuere et eksempel, siger Bo Knudsen, der er søn af John Knudsen.

- Man blev straffet lidt hårdere, og der var knap så lang snor, som andre fik, tilføjer fætteren Jacob Knudsen.

Begge Knud Knudsens børnebørn har arbejdet i virksomheden i mere end 25 år, og de har hver sit ansvarsområde: Jacob Knudsen er overmontør og har ansvaret for at lede og fordele arbejdet mellem elektrikerne, mens Bo Knudsen har ansvaret for blandt andet alarmer.

Det lå i kortene for de to, at de skulle være elektrikere.

- I alle skoleferierne blev vi sat i sving. Så skulle vi være fejedrenge eller rydde på plads eller være med ude på opgaver, forklarer Jacob Knudsen.

Historieskuffen

I virksomhedens såkaldte »historieskuffe« findes der mange gamle dokumenter fra hele virksomhedens historie.

Der ligger blandt andet en gammel regning til Icopal fra 1. november 1948. Virksomheden er stadig kunde hos Knud Knudsen.

- Vi havde telefonnummer 126 dengang, og vi havde to afdelinger: lys og kraft, fortæller Bo Knudsen.

- Der ligger også et næringsbrev fra 1946, som man skulle have for at starte en virksomhed dengang, siger Thomas Ulriksen.

Der er sket meget siden dengang, og faktisk tror børnebørnene, at deres farfar ville have vendt sig i graven, hvis han så, hvad virksomheden efterhånden er blevet til.

- Alt er jo blevet intelligent og automatiseret nu. Så det er slet ikke det samme at være elektriker i dag. Han ville synes, at udviklingen går alt for stærkt, og det er faktisk også svært at følge med i, hvad der er toppen af poppen lige nu, siger Jacob Knudsen.

Men hos Knud Knudsen gør man alt, hvad man kan, for at følge med den teknologiske udvikling, og derfor sigter virksomheden bestemt efter flere jubilæer i fremtiden.

- Ordrebogen er i hvert fald godt fyldt op det næste års tid, forsikrer Thomas Ulriksen.