Skuffelse i Bulgarien: Uskarpe FCM missede sejren og avancement

Udgivet:10. december 2021, 08.30

Læsetid:3 minutter

FCM's Charles (35) header på mål under torsdagens match ude mod Ludogorets. Foto: Ritzau Scanpix

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FC Midtjylland dominerede mod Ludogorets, men kunne ikke score. ”Ulvene” er nu ude af Europa League

Den europæiske kalender efter nytår står på Conference League for FC Midtjylland.

Det er en realitet efter en skuffende torsdag aften i Bulgarien, hvor FCM-mandskabet måtte nøjes med 0-0 ude mod bundholdet Ludogorets – en modstander, som ”ulvene” skulle besejre for at avancere fra Europa League-gruppespillet.

Men på trods af et massivt spillemæssigt overtag og masser af store chancer, endte FC Midtjylland i et tomrum og en gigantisk nedtur.

FCM'erne, der var uden en skadet anfører Erik Sviatchenko i startopstillingen, indledte ellers skæbnekampen i provinsbyen Razgrad som lyn og torden.

Allerede inden for matchens første fem minutter kunne, burde og skulle ”ulvene” have bragt sig foran.

Wingbacken Nikolas Dyhr misbrugte en gigantisk chance få meter fra målstregen, kort efter var det Pione Sisto, der blev spillet helt fri i feltet efter fornemt forarbejde fra Gustav Isaksen - men tæt under mål sparkede Sisto direkte på Ludogorets-keeper Sergio Padt.

Den hollandske målmand måtte også levere en stor redning, da brasilianske Charles glimrende headede inden for rammen efter et midtjysk hjørnespark.

FC Midtjylland fortsatte den aggressive og offensive stil. Og efter 13 minutter følte gæsterne sig – med rette - snydt for et straffespark, da Gustav Isaksen efter en hurtig kontra blev nedlagt i det bulgarske felt. Aftenens tyske dommer, Tobias Stieler, afviste protesterne, men tv-billeder viste, at Isaksen klart blev sparket på den ene hæl. En dediceret fejldom.

FC Midtjylland dominerede kampens første halve time, hvor en veloplagt Gustav Isaksen også sendte et fladt langskud lige forbi den ene stolpe.

Men udeholdets høje og pågående pres blev også afbrudt af et par store muligheder til hjemmeholdet. Ludogorets’ helt store profil, anføreren og kantspilleren Kiril Despodov, testede Jonas Lössl, men FCM’s danske landsholdskeeper var på plads.

Læs også på sportherning.dk
<span>Karakterer:</span> Kun keeperen ramte topform i bulgarsk skuffelse <span>Karakterer:</span> Kun keeperen ramte topform i bulgarsk skuffelse
Læs også på sportherning.dk:
Karakterer: Kun keeperen ramte topform i bulgarsk skuffelse

Som første halvleg skred frem kom værterne bedre ind i opgøret - ikke mindst som følge af mange boldtab fra FCM-mandskabet.

Til gengæld var det aggressive og energisk udtryk retur hos udeholdet fra begyndelsen af anden halvleg. Det samme var midtjydernes effektive, høje pres.

Og chancerne fortsatte med at stå i kø hos FC Midtjylland, der efter pausen atter følte sig frarøvet et straffespark - denne gang til Evander Ferreira, som forinden også selv havde leveret en glimrende afslutning mod mål.

Det tætteste, gæsterne kom på en scoring var dog med hjælp fra Ludogorets' Stephane Badji, som - i et forsøg på at sparke kuglen til hjørnespark - ramte sin egen overligger.

Som minutterne drønede fremad på uret, satsede FC Midtjylland mere og mere i en desperat, men tandløs og uskarp offensiv.

I slutfasen blev det blandt andet til et par fine tilbud til Gustav Isaksen, men heller ikke ved at sende Erik Sviatchenko helt frem som angriber i de sidste minutter,, hvor også målmand Jonas Lössl blev kastet helt i front, lykkedes det at forvandle dominansen og de mange chancer til den afgørende scoring, der kunne have sendt FCM videre fra Europa League-gruppespillet.

Nu venter i stedet Conference League i 2022 - det tredjebedste europæiske fodboldlag.