Frivillige i høj kurs: Får egen jobportal

Jobportalen for frivilligt arbejde, Frivilligjob.dk, har nu fået sin helt egen side for Ikast-Brande

25. januar 2020, 18.09

Frivilligcentret opfordrer også til at komme og få en snak - ikke kun hvis man søger eller vil søge, men også hvis man er nysgerrig på, hvad det nye tiltag er for noget, er man velkommen til at komme og få en orientering.

IKAST-BRANDE Frivilligjob.dk er Danmarks største jobportal for frivilligt arbejde, hvor man både kan søge efter frivilligt arbejde og søge efter frivillig arbejdskraft.

Nu har en arbejdsgruppe fået ideen til at skabe en lokal side af Frivilligjob.dk for Ikast-Brande Kommune. Arbejdsgruppen er mødt op i Frivilligcenter Ikast-Brande for at fortælle om det nye tiltag, som man håber på at få skudt rigtig i gang i 2020.

Rundt om bordet sidder Pernille Dernburg Petersen, frivillighedskoordinator ved Sundheds- og Ældre i Ikast-Brande Kommune. Ved siden af sidder Lisbeth Wium-Andersen, frivillighedskoordinator ved Psykiatri- og Handicap i Ikast-Brande Kommune.

Overfor sidder kulturkonsulent Carsten Jensen sammen med fritidskonsulent Karsten Sommer og daglig leder af Frivilligcenter Ikast-Brande, Vibeke Grønskov.

Let og overskuelig side

Carsten Jensen fortæller at projektet er finansieret af kommunen, og at tiltaget er udviklet sammen med Frivilligcentret. Han og den øvrige arbejdsgruppe håber på, at en bred gruppe af frivillige, institutioner og foreninger vil få glæde af den lokale udgave af Frivilligjob.dk.

- Man kan sige, at der er to primære målgrupper: Det er tt tilbud, til de som efterspørger frivillighed, men i høj grad også et sted, man går ind og søger. Så det er både for den enkelte borger, men også for foreningslivet og institutionerne, forklarer Carsten Jensen og tilføjer:

- Vi vil gerne, at hvis man mangler frivillige, så kan man gå ind og bruge siden, men siden er også for dem, der kunne tænke sig at være frivillig og reelt ikke ved, hvor de skal gå hen, eller hvor der er et job, som passer til det, de har tid og lyst til. Hvis man har lyst til at være frivillig i en fodboldklub eller i Bakkehuset, kan man måske gå direkte til klubben eller Bakkehuset, men hvis man nu ikke ønsker at være af sted hver tirsdag aften, men blot engang imellem: Så kan man gå ind og søge de tilbud og muligheder, der er uden at forpligte sig til noget længerevarende, lyder det fra Carsten Jensen. Han bliver suppleret af Vibeke Grønskov. Hun lægger vægt på, at siden er let og overskuelig, og at det skal ses som et supplement til det, Frivilligcentret i forvejen tilbyder.

- Her har det jo altid været sådan, at man kan henvende sig eller ringe i forhold til frivillighed. Der har vi selvfølgelig et overblik over, hvad der er at muligheder, men det at man nu kan lave opslag selv fra foreninger eller institutioner, giver rigtig god mening, siger Vibeke Grønskov.

Frivillig efter behov

Pernille Dernburg Petersen og Karsten Sommer fremhæver at med den nye lokale webside åbnes op for, at man kan søge efter frivillige til særlige begivenheder. Det kan eksempelvis være til en koncert eller et fodboldstævne.

- Man forpligter sig ikke til et halvt år for at tage et eksempel. Det kan være sommerferieaktiviterer, hvor man søger frivillige til en periode, eller hvis man ønsker at være frivillig til lige netop den eller den her enkle ting, som man synes, lyder spændende, lyder det fra Karsten Sommer.

Vibeke Grønskov tilføjer, at man inde på Frivilligjob.dk har mulighed for at melde sig på en liste, som hedder »eventfrivillig«.

- Det handler netop om, at man får en besked på mail, hvis der er nogle aktiviteter i området, som er begrænset på nogle få dage, siger Vibeke Grønskov og bliver suppleret af Pernille Dernburg Petersen.

- Man kan melde sig og udvælge de områder, man synes, er interessant, og så bliver man kontaktet, når der er en aktivitet, som passer til det, man har »vinget« af på siden, siger Pernille Dernburg. Herefter tilføjer Vibeke Grønskov, at der er vigtigt at sige, at man i skrivende stund ikke har alle job på websiden, da der fortsat findes mange opgaver ud over de, der findes på Frivilligjob.dk.

Mulighed for uddannelse

Den lokale side af Frivilligjob.dk har eksisteret siden 1. november, men skal først skydes rigtigt i gang nu efter en tid med både jul og nytår. Frivilligcentret tilbyder i den kommende tid workshops lokalt, hvor man som bruger af systemet kommer og lærer, hvordan man lægger et job ud på websiden.

Det bliver tirsdag 25. februar 2020 i Brande, snsdag 4. marts 2020 i Ikast og mandag 23. marts 2020 i Ejstrupholm.