Frank Heidemann fylder 65 år: Jeg vil gerne have, at tingene er fair og går rigtigt til

65-årsfødselaren fra Engesvang vil dog ikke afsløre, om han tager en runde mere med byrådet i Ikast-Brande

Udgivet:12. juli 2020, 13.52

Læsetid:2 minutter

Frank Heidemann Sørensen Foto: Tom Laursen

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk

ENGESVANG 12. juli fyldte han 65. Og det blev fejret med familien hjemme på Tjørnevej 44 i Engesvang, og så bliver der ikke gjort mere ud af den dag.

Sådan ville han have det, Frank Heidemann Sørensen, pensioneret skolelærer for fem år siden og særdeles aktivt socialdemokratisk byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune.

- Jeg var lærer og ungdomsskoleleder i Engesvang, og jeg havde verdens bedste job, der passede mig fantastisk. Men jeg er også politiker, og jeg har den indstilling, at skal man gøre noget, skal man gøre det helt. Og hvis man har evnen, så har man også pligten. Derfor valgte jeg politik 100 procent, siger Frank Heidemann Sørensen.

Han bruger kke så meget tid på at se tilbage. Han kigger hellere på noget, som han er utilfreds med i det politiske arbejde lige nu. Det er en ny Venstre-borgmester, Ib Boye Lauridsen, der ikke kigger til venstre side i salen, når der skal laves politik.

- Vi havde et godt samarbejde i byrådet med Carsten Kissmeyer som borgmester - det har vi ikke mere. Den nuværende borgmester vil kun bruge det borgerlige flertal, sige Frank Heidemann Sørensen lidt frustreret.

Tog hånd om tre søskende

Fødselaren er vokset op i Balle ved Silkeborg, og opdraget til, at de stærke skal tage hånd om de svage.

- Jeg har været glad for mit arbejde og for at bo i Engesvang. Det er en fantastisk by med gode, tolerante og sociale mennesker. Her bliver ikke kigget skævt til nogen, der er lidt anderledes. Det har altid tiltalt mig.

Han synes ikke, at Engesvang i 2020 får den opmærksomhed, som byen har fortjent.

- Det er i kommunen kun Brande, der oplever større befolkningstilvækst end Engesvang. Her kommer mange fra Aarhus og Silkeborg, men vi lider under, at der ikke er byggegrunde nok i byen. Som jeg ser det, er der plads til yderligere byggegrunde til yderligere 1000 mennesker, siger Frank Heidemann Sørensen.

Om det bliver til en tur mere næste år, når der igen er valg, det vil Frank Heidemann Sørensen ikke røbe endnu. Det må vente til repræsentantskabsmødet i Socialdemokratiet i Ikast-Brande 30. september i år.

Frank Heidemann Sørensen

65 år 12. juli.

Uddannet lærer i Silkeborg 1978.

Herefter tre år på Selde Skole og senere tre år Jebjerg Skole i Salling, inden han kom til Engesvang Skole i 1984.

Gift med Helga, der også er lærer, og som nu er på efterløn.

Børn: Sine, Emil og Mikkel.

Har været formand for sundheds- og omsorgsudvalget i 13 år.

Formand for Forebyggelses- og Bevillingsnævnet siden kommunesammenlægningen.

Har i mange år været leder af Ungdomsskolen i Engesvang, men er pensioneret for fem år siden.

Fritid: Elsker at køre mountainbike og at læse krimier.