Bogrelease i Ikast på ny hobbytrend

Vibeke Birk byder på bogudgivelse på lørdag

17. august 2016, 14.26

Anne Birgitte Beyer med nogle af de værker, der også præsenteres ved arrangementet hos Vibeke Birk på lørdag ?PR-foto

IKAST Vibeke Birk - tidligere konservativt byrådsmedlem i Ikast-Brande - er en kvinde med flaire for hobbies og håndværk.

Det viser hun på lørdag 20. august, hvor der i hjemmet på gården på Lægdsgårdsvej 2 lige udenfor Ikast bydes på relase af en ny bog.

Vibeke Birk er initiativtager til en ny klub, Ikast Løbbindere, der sætter fokus på et årtusinde gammel håndværk - løbbinding.

Der er tale om en kurveteknik, som er sat i et nutidigt design. Ikast Løbbindere og Vibeke Birk har i anledning af, at der udkommer en ny bog om emnet, besluttet at lave bogrelease med forfatteren, der hedder Anne Birgitte Beyer.

Forfatteren vil selv være til stede på lørdag og fortælle om sin bog »Løbbinding - til inspiration« og om oldtidsteknikken og dens inspiration til moderne design.

Anne Birgitte Beyer er kunsthåndværker og har med afsæt i analyser og eksperimenter afdækket og udviklet den gamle teknik løbbinding.

Hvor hendes første to bøger fokuserede på det historiske og viste eksempler inden for åbent løb, lukket løb og Tybrind-bindingen, tager Anne Birgitte Beyer i denne bog skridtet videre og lader sig inspirere af de nære omgivelser, naturen og kunsten.

Det er der kommet mere end 50 unikke værker ud af - alle beskrevet med billeder og præcise arbejdsanvisninger, så andre også kan lade sig inspirere til selv at gå i gang med nye løbbundne arbejder.

Løbbinding er en enkel, men udtryksfuld tekstil teknik, der kendes langt tilbage i historien og over det meste af verden.

Ved arrangementet på lørdag vil være udstillet værker fra bogen, og Vibeke Birk sørger for lidt godt til ganen undervejs.