Læserbrev: Forventing om større fokus på ældrepleje

Udgivet:15. november 2021, 10.23

Læsetid:2 minutter

Foto: Christian Sjurman

Af Bente Lysgaard Mikkelsen. Emil Ernstsvej 146 7442 Engesvang

LÆSERBREV Kommunalvalget har haft forskellige temaer i tidens løb. Denne gang er det tilsyneladende ældrepolitikken, som nyder fremme. Jeg forventer, at lokalpolitikere efter valget vil arbejde videre med temaet: ældreomsorg.

En vittig sjæl har udtalt, at socialdemokraterne sletter deres valgløfter efter 30 dage. Jeg håber ikke, at det gør sig gældende i vores kommune.

»Danmark er blevet et omsorgsfattigt land« er et andet postulat. Det er der desværre noget om.

Min generation har selv skabt et samfund, som ikke tager det fulde ansvar for den ældre del af befolkningen.

Unge mennesker kan fortrinsvis kun tage en længere uddannelse i de større byer. Efter endt uddannelse bliver de boende på uddannelsstederne, hvor de store udfordringer efter deres mening findes.

Den ældre del af befolkningen kan derfor ikke forvente, at deres børn kommer hjem fra den anden del af landet for at passe dem.

Det er luftkasteller at tro, at børnene, som også er oppe i årene og skal blive på arbejdsmarkedet indtil de er 67-70 år, også dernæst kan/skal passe deres forældre.

Mit håb er, at nutidens unge forældre vil lære deres børn at tage vare på deres forældre, når de bliver gamle.

Desuden er der for lidt fokus på det digitale samfund, hvor mange ældre mennesker er hægtet af. Selv om man kan fravælge digital post, er der mange andre faciliteter, som kræver et vist kendskab til at bevæge sig rundt i det offentlige rum. Med hensyn til skemaer, ansøgning/muligheder om tilskud, hvor er der ledige boliger og så videre, er der jo også tale om digitalisering.

Set fra et samfundsmæssigt synspunkt har politikere gennem de sidste år ikke taget højde for, at vi bliver flere og flere ældre. Dermed har man ikke foretaget det, man kalder rettidig omhu ej heller taget demografikken til efterretning, selvom det efterhånden er kendt stof.

Hvor skal midlerne til ældreplejen komme fra - Tja - det er det, politikerne er valgt til. Og i denne valgperiode forventer jeg, at man vægter ældreområdet højere end i sidste periode.