HIH henter bagspiller hjem fra Tyskland

22-årige Simone Petersen vender tilbage til Ikast, hvor hun også spillede fra 2014 til 2017. Sportsdirektøren roser hendes skarpe håndboldhjerne

10. juli 2020, 11.00

Simone Petersen var en fast del af ligatruppen i FCM Håndbold i sæsonen 2016-17. Nu vender den spilintelligente bagspiller tilbage til Ikast og trækker i HIH-trøjen i de næste to sæsoner. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Efter tre års fravær får Simone Petersen igen hjemmebane i IBF Arena i Ikast.

Den 22-årige bagspiller vender hjem til Danmark efter en sæson hos tyske TuS Metzingen.

Hun har skrevet en toårig kontrakt med Herning-Ikast Håndbold og er med på halgulvet, når de danske pokalvindere på mandag indleder sæsonforberedelserne.

- Jeg er rigtigt glad og stolt over, at vi kan hente Simone hjem til Herning-Ikast. Det passer perfekt ind i vores strategi at hente endnu en tidligere ungdomsspiller tilbage til klubben, siger Daniel Grønhøj, salgs- og sportsdirektør i Herning-Ikast Håndbold, i en pressemeddelelse.

Hun kom til det daværende FCM Håndbold som 16-årig i 2014 og tilbragte tre år i klubben og på Sportstar College Ikast-Brande. Hun var med til at vinde U18-DM og fik også en del spilletid på seniorholdet - især i sæsonen 2016-17 - inden hun i sommeren 2017 skiftede til Aarhus United. Der fortsatte hun sin udvikling og var for en stund en del af bruttotruppen omkring det danske A-landshold.

- I min optik findes der ikke mange bedre håndboldhoveder med dansk pas, og jeg glæder mig rigtig meget til at se hende tilbage. Simone har haft en rigtig flot udvikling, siden hun forlod os, og jeg tror på hun er tilbage omkring A-landsholdet, inden hendes kontrakt med os udløber, siger Daniel Grønhøj.

Hjem i en modnet udgave

Simone Petersens tyske klub, TuS Metzingen, har været hårdt presset af corona-krisen, og det er også grunden til, at HIH har fået mulighed for at få fingrene i den talentfulde bagspiller.

Hun ser nu frem til at fortsætte sin udvikling i velkendte rammer.

- Jeg glæder mig meget til at vende hjem til Herning-Ikast Håndbold. Jeg kender klubben fra mine tre år på college, og jeg ved, at rammerne er helt i top for min videre personlige udvikling som håndboldspiller, siger Simone Petersen i pressemeddelelsen.

- Jeg ser frem til at komme hjem i en endnu skarpere og mere modnet udgave af mig selv, og føler mig klar til at tage ansvar.

- Jeg ser mine ambitioner som et perfekt match til Herning-Ikast Håndbold, der sigter mod medaljer og Europa. Nu bliver det dejligt at komme i gang, møde nye og kendte ansigter igen og selvfølgelig skabe resultater, siger Simone Petersen.

Næste sæsons HIH-trup

Følgende spillere har kontrakt med Herning-Ikast Håndbold for den kommende sæson:

Målvogtere: Sabine Englert, Jessica Ryde og Louise Bak Jensen

Bagspillere: Ingvild Bakkerud, Simone Petersen, Helene Fauske, Michala Møller, Olivia Simonsen, Stine Skogrand og Julie Jensen

Stregspillere: Sarah Iversen, Vilde Ingeborg Johansen og Camilla Fangel

Fløje: Emma Friis, Naja Nissen Kristensen, Line Mai Hougaard og Cecilie Brandt