Anderledes disciplin: Find kæphesten frem

Udgivet:15. juni 2022, 06.46

Læsetid:2 minutter

Der er mulighed for at dyste i kæphestespring, når hestefolket samles til Landsskuet i Herning. Foto: Jørn Deleuran

RIDNING Der er godt nyt til alle dem, der altid har drømt om at prøve kræfter med hestesporten, men som mangler hesten at gøre det på.

Til Landskuet i Herning er der således mulighed for at stille op i ”kæphest-spring” konkurrence.

- Kæpheste-spring er et totalt hit i rideverdenen, så nu prøver vi det også til Landskuet, forklarer Lone Thrane.

Lone Thrane er fra Rind Rideskole, som står bag konkurrencen.

Ifølge hende er reglerne er simple. På en bane er en række forhindringer i nummeret rækkefølge. Det gælder så om at springe over uden at ramme forhindringerne. Den, der hurtigst kommer gennem banen og laver færrest fejl, vinder.

Skulle man mangle en kæphest, så behøver man ikke fortvivle.

- Har man ikke en kæphest, kan man låne en. Og hvem ved måske, ender man med at vinde en, siger Lone Thrane med et smil.

Masser af heste

Til Landsskuet vil der naturligvis være mulighed for at opleve heste, der har bløde muler og ikke sidder fast på en pind. Faktisk er der ikke mindre end omkring 400 ægte heste tilmeldt skuet.

- Der vil både være dressurheste, islændinge og showheste. Faktisk er stort set alle hesteracer repræsenteret til Landskuet. Der foregår alt muligt. Der er vildt mange heste og masser at se på, siger Lone Thrane.

Gratis ponytræk

Nogle af dem, der med garanti har en stor oplevelse i vente, er 15 heste-entusiaster fra Rind Rideklub. Pigerne skal have heste-lejr i forbindelse med landsskuet.

- Pigerne skal overnatte i telt på pladsen. Der kommer også piger fra Lemvig Ponygård. Alle deltagere i ridelejren skal naturligvis opleve alt det, der foregår til Landskuet, men de sørger også for at fodre og strigle hestene, og de vil med garanti få en masse gode oplevelser, siger Lone Thrane.

Noget af det, pigerne skal hjælpe med, er desuden at trække ponyer.

Der er nemlig mulighed for at få en trækketur på en pony til Landskuet, hvilket plejer at være noget af et trækplaster. Som alle andre aktiviteter til Landskuet, er ponytrækningen ganske gratis.

Landsskuet finder sted fra den 30. juni til den 2. juli, og information om program og udstillere kan findes på Landskuets hjemmeside.