Ros til borgerne fra kommunaldirektør: Vi kan se, det virker

Ros fra kommunaldirektør Flemming Storgaard. 20 procent af Ikast-Brandes borgere er færdigvaccineret, og 35 procent har fået første stik

2. juni 2021, 12.48

Kommunaldirektør Flemming Storgaard roser Ikast-Brandes borgere for deres hidtidige indsats under corona-pandemien. Men det er ikke ovre endnu, lyder det fra ham. Foto: Flemming Hansen

SUNDHED 12 nye corona-smittede tikkede fredag eftermiddag ind i statikken hos kommunaldirektør Flemming Storgaard. Et acceptabelt antal, som han er glad for.

Han roser Ikast-Brandes indbyggere for at gøre, som de bliver opfordret til af nationale såvel som lokale myndigheder.

- Vi kan se, det virker. Vores borgere har gjort, som vi har opfordret til, både når det handler om lokale smitteudbrud, og når det til gælder om at vise det nødvendige samfundssind og blive testet. Vi kan se, at når vi opfordrer folk til at blive testet, så sker det også, konstaterer kommunaldirektøren glad.

Han opfordrer samtidig kommunens borgere til at holde fast.

- Selvom 20 procent af vores borgere er færdigvaccineret. og 35 procent har fået første stik, så er det altså ikke ovre endnu. Vi skal fortsat være forsigtige, advarer han.

Samfundssind for alles bedste

I forbindelse med lokale smitteudbrud må han konstatere, at smitteopsporingen virker, og folk agerer som ønsket, når de bliver kontaktet.

Det er ikke kun kommunens borgere, der får ros fra kommunaldirektøren. Også kommunens foreningsliv får gode anbefalinger.

- Der er en del foreninger, der har måttet vige pladsen, fordi vi bruger Sportscenter Ikast som vaccinationscenter. Det betyder, at de desværre ikke kan spille hverken håndbold eller badminton eller dyrke seniorgymnasik på halgulvet. Det er at vise samfundssind at få det til at fungere for alles bedste, siger Flemming Storgaard.

Forsinket plan for hallen

I takt med at visse vacciner er droppet, er hele den overordnede plan blevet forsinket.

- Det betyder, at vores plan om at bruge hallen frem til 31. august ser ud til at blive rykket helt frem til 30. september. Jeg håber, at foreningerne fortsat vil »bide i det sure æble« og vise det nødvendige samfundssind, når de fortsat ikke kan dyrke deres sportsaktiviteter under normale forhold, siger kommunaldirektøren