Ny butik på vej i Strøgcentret: Udviklingschef har kæmpet for at få Normal til Ikast i to år

Inden jul åbner en Normal-butik i Handelsbankens tidligere lokaler i Strøgcentret i Ikast

14. oktober 2021, 07.40

De seneste uger har et hold håndværkere rumsteret i Handelsbankens tidligere lokaler. I løbet af onsdagen blev det afsløret, hvad der arbejdes på bag facaden. En Normal er på vej til byen. Foto: Privatfoto

IKAST I løbet af onsdag kom der et kæmpestort banner på Handelsbankens tidligere lokaler i Strøgcentret, der afslører, at en ny butik åbner inden længe.

Det er butikskæden »Normal«, som sælger alt fra kosmetik til rengøringsartikler og søde sager, som har udset sig lokalet, der både har indgang fra Strøgcentret og facade ud mod Vestergade.

Udviklingschef i Ikast Bymidte Aps bekræfter butikskædens indtog i Ikast.

- Vi har arbejdet på at få Normal til byen, siden jeg tiltrådte stillingen som udviklingschef for mere end to år siden. Derfor jubler jeg inden i, nu hvor vi endelig kan offentliggøre at det lykkes, siger Julia Thaarup Johansen.

Hun forventer, at butikken åbner i tide til julehandlen.

En blåstempling

At den langstrakte bejlen til Normal-kæden nu har båret frugt, er der en særlig grund til, mener udviklingschefen.

- Der er ingen tvivl om, at det har haft betydning, at der nu er planer om at renovere Strøgcentret. Når vi som lokalsamfund tør investere i udvikling af bymidten, så tør kæder som Normal også. De to ting hænger sammen, siger Julia Thaarup Johansen.

- Det er en blåstempling af Strøgcentret og Ikast som handelsby, uddyber hun.

En yngre målgruppe

Normal har et bredt sortiment af varer og slår sig op på at være billigere end konkurrenterne. Det tiltrækker et yngre publikum, som handelslivet i Ikast traditionelt har kæmpet med at tiltrække.

- En af grundene til, at vi så gerne vil have en Normal er, at de har godt fat i de unge. Men det er en butik for alle aldersgrupper, understreger Julia Thaarup Johansen.

Kæden bliver ofte omtalt som en decideret rival til Matas, og det er da også en del af kædens strategi at placere sig tæt på Matas-butikker. Ikast er ikke en undtagelse, hvor butikkerne vil ligge nærmest side om side.

- Der er dele af Normals sortiment, der overlapper Matas, og der kan selvfølgelig opstå noget konkurrence. Men i de omkringliggende byer har det tydeligt vist sig, at der er kundegrundlag til begge kæder, så det er jeg helt fortrøstningsfuld omkring også vil gælde i Ikast, lyder det fra udviklingschefen.

Det har ikke været muligt at få en præcis åbningsdato oplyst af Normal.

NORMAL

Kæden åbnede dørene til den første butik i Silkeborg i april 2013, og siden da er Normal vokset til en kæde med mere end 300 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland.

Normal blev stiftet af erhvervsmændene Torben Mouritsen og Bo Christensen - og filminstruktør Søren Fauli.

I 2014 købte Bestseller-ejer og serieinvestor Anders Holch Povlsen sig ind i foretagendet. I dag er han hovedaktionær og ejer mere end 60 procent af Normal, der i dag har en millardomsætning.

Kæden har specialiseret sig i at sælge parallelimporterede basisvarer fra hele Europa til lavere priser, end de konkurrerende på markedet.