Stærk indsats - uden udbytte

FC Midtjylland viste indædt fight, god organisation og glimt af individuel klasse mod de engelske mestre fra Liverpool, men »ulvene« måtte forlade Anfield uden point

28. oktober 2020, 06.29

Anders Dreyer havde udligningen på foden i kampens næstsidste minut. Men afslutningen endte i sidenettet - og ikke i mål. Foto: Ritzau Scanpix

Fodbold FC Midtjylland blev ikke spået de store chancer af hverken bookmakere, eksperter eller fans på forhånd. Men de danske mestre var alligevel ikke langt fra at nappe et sensationalt point på en af de mest berømte adresser i fodboldverdenen, Anfield i Liverpool.

Anders Dreyer havde den gyldne mulighed for at udligne i næstsidste minut af Champions League-kampen. Den 22-årige vestjyde afdriblede forsvareren Joe Gomez og chippede elegant bolden henover målmand Alisson Becker, men afslutningen endte i sidenettet.

Det kunne være blevet 1-1 lige dér, men i stedet cementerede Liverpool få minutter efter sejren. Den indskiftede verdensstjerne Mohamed Salah kom af sted i en kontra, og FCM’s Paulinho begik straffespark med et puf i ryggen. Salah nettede selv fra 11-meterpletten.

Småskuffet træner

FCM-træner Brian Priske stod med blandede følelser efter slutfløjtet. På den ene side viste hans mandskab en anden og langt bedre præstation end i sidste uges Champions League-debut mod Atalanta, hvor italienerne vandt 4-0 på MCH Arena. Men på den anden side var der ingen point at tage med privatflyet hjem.

- Det er en anden fornemmelse, jeg står med end i sidste uge. Men samtidig er jeg skuffet. Vi følte egentlig, at vi havde en mulighed for at få point med herfra, sagde Brian Priske til tv-stationen 3+ efter kampen.

- Jeg synes, vi kan tage vores præstation med videre - primært vores defensive organisation og presspil, som fungerede rigtig fint. Vi holdt Liverpool nede på et minimum af chancer, og det er nok det, der gør mig allermest glad, sagde FCM’s guldtræner. Også anfører Erik Sviatchenko var tilfreds med præstationen, men ærgerlig over udbyttet.

- Jeg er en lille smule skuffet. Vi havde mulighederne, og præstationen var, som vi havde håbet. Nu står man tilbage med en følelse af, at der var noget, man kunne have hentet. Men vi mødte også et hold, som er millimeterpræcise, når det virkelig gælder. Det viste de med de to mål, sagde Erik Sviatchenko til de rullende tv-kameraer.

Liverpool var kampen igennem mest på bolden. FCM havde valgt et dybere og mere defensivt udgangspunkt, end de danske mestre gjorde mod Atalanta for en uge siden. Det fungerede godt. FCM var godt organiseret, og opbakningen fungerede fint mellem spillerne, når en enkelt var ved at komme på glatis.

Eneste afslutning inden for målrammen i første halvleg kom således fra de midtjyske gæster. Allerede efter to et halvt minut kom Anders Dreyer af sted i et godt - og sikkert indøvet - dybdeløb og modtog en perfekt lang aflevering fra Alexander Scholz. Men Dreyer misbrugte det store tilbud over for Alisson Becker i Liverpool-målet.

Favoritterne kom i front efter 55 minutter. Et flot gennemspillet angreb endte med en stikning fra Xherdan Shaqiri til Trent Alexander-Arnold i feltet. Sidstnævnte lagde bolden på tværs til Diogo Jota, der ikke kunne undgå at score.

Dreyer havde - som nævnt - den store chance for at udligne i næstsidste minut. Men i dommerens tillægstid blev det altså 2-0 på en straffesparksscoring af Mohamed Salah.

Puljen føres af Liverpool med nu seks point foran Atalanta med fire point. Ajax Amsterdam har ét point, mens FCM har nul.

På tirsdag i næste uge får de danske mestre besøg af Ajax. Inden da venter der på lørdag en Superligakamp på udebane mod FC Nordsjælland.