Ekstra lånetid: Ferieposer med bøger, spil og film

Ikast-Brande Bibliotek tilbyder ferieposer med ekstra lang lånetid, og børnene kan selv være med til at »blande poserne«

Udgivet:29. maj 2022, 10.00

Læsetid:1 minut

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

SOMMERFERIE Det varer lidt over en måned, før sommerferien står for døren, men allerede nu kan Ikast-Brandes børn få lov at dufte lidt til feriestemningen. Det sker fra fredag 30. maj, når det bliver muligt at bestille ferieposer til børn eller børnebørn på Ikast-Brande Bibliotek. Ferieposerne kan indeholde bøger, spil og film til hele ferien. Det fortæller bibliotikar Kim Kaulbach til Ikast Avis.

- Hvorfor bestille en feriepose? Fordelen ved en feriepose er, at alt indhold i posen har en ekstra lang lånetid. Det betyder, at ferieposer lånt i perioden fra 30. maj først skal afleveres 15. august, siger Kim Kaulbach.

Muligt at ønske

Det er også nemt at bestille ferieposen. Den bestilles ved at hente og udfylde et skema med den nødvendige information på Ikast-Brande Biblioteks hjemmeside eller på biblioteket. Efter udfyldelse mailes eller afleveres skemaet på Ikast eller Brande Bibliotek.

- Bibliotekaren finder så 10 materialer, der så vidt muligt tilgodeser bestillerens ønsker. Der tages forbehold for bestilling af bestemte titler, da de kan være udlånt.

Bestilleren skal i øvrigt huske at oprette sig selv som låner på Ikast-Brande Bibliotek, før bestillingen laves. Det sker ved brug af NemId på Ikast-Brandebibliotek.dk, siger Kim Kaulbach.

Han tilføjer:

- Når ferieposen er pakket, udlånt og klar til afhentning, vil man modtage en mail, der oplyser om, at bestilleren har syv dage til at afhente posen.

Så kan det blive en rolig ferie, uden at der skal tænkes på afleveringer eller fornyelser, siger bibliotikaren.