Squaredans i Hjertet

Udgivet:20. september 2018, 06.50

Læsetid:2 minutter

Niels og Anna Hyldgård Danielsen med børnene Anna (stående) og Henriette, der var til europæisk convention. Foto: Privat

5 år siden

IKAST Hedens squaredansere har indtaget Hjertet. Foreningen har i mange år haft seks hold i to sale på Nordre Skole.

- I år starter vi et børnefamiliehold op. Derfor indtager vi nu hele tre rum i Hjertet og omdanner dem til dansesale, fortæller Anna Hyldgaard Danielsen fra foreningens bestyrelse.

Squaredans er for både børn, unge og voksne, der vil have motion på en sjov måde uden konkurrence, men med masser af grin og udfordringer for krop og tanker.

- Kom alene eller sammen med nogen. Vi danser med hinanden på kryds og tværs så man kan sagtens komme alene. Man kan også følges med en partner eller anden. Det gode er, at vi ikke skal lære en hel dans udenad, men øve de calls på træningsaftenerne, som calleren så sætter sammen til danse, der er forskellig fra dans til dans. Vi hjælper hinanden med det og griner med hinanden, når vi klumrer i det.

Flere børn og unge

I Sverige og Tyskland er der utrolig mange børn og unge, der danser squaredans.

- Så vi i Ikast har besluttet, at det vil vi også have. Det er tydeligt, hvor stor glæde de har af det. At kunne lave noget sammen i så mange aldre er guld værd. Vi har allerede gradueret fire børn og unge, og det er gensidig glæde at danse flere generationer sammen, siger Anna Danielsen.

Hedens Squaredansere sendte fornylig en gruppe fra klubben til europæisk convention med 2100 dansere fra hele verden.

- Heriblandt var en 18- og en 20-årig danser, som vi har i klubben. De havde utrolig stor glæde af at danse med jævnaldrene. Vi har som mennesker brug for begge dele, både at være sammen med folk i andre aldre.

Nu danser squaredanserne i Hjertet. Foto: Privat