DK Company nedjusterer med 74 millioner

Ikast-virksomhed tager store nedskrivninger på rekordregnskabet fra 2019 og forventer ikke noget overskud i 2020

3. juni 2020, 06.00

DK Company og Jens Poulsen nedbarberer regnskabet som følge af corona-krisen. Foto: Henrik Ole Jensen

REGNSKAB Modegiganten DK Company med hovedsæde i Ikast var hurtigt ude, da man allerede i slutningen af januar i år kunne offentliggøre, at 2019-regnskabet var med rekordhøj omsætning og indtjening.

Meldingen lød, at resultatet før skat endte på 256 millioner kroner mod 240 millioner kroner i 2018. Omsætningen satte også ny rekord med næsten 3,4 milliarder - en stigning på 331 millioner kroner sammenlignet med året før.

Men nu har DK Company følt sig nødsaget til at korrigere i det ellers afsluttede regnskab. Overskuddet før skat er skruet ned med hele 74 millioner kroner, så det i stedet lander på 182 millioner kroner.

- DK Company koncernen så ind i et rekordresultat for 2019, men resultatet for 2019 er påvirket af nedskrivninger på varebeholdninger og debitorer, som følge af de økonomiske udviklinger på koncernens hovedmarkeder, skriver DK Company i ledelsesberetningen i det korrigerede regnskab.

Forventer nul i 2020

DK Company er landets næststørste tøjimperium - kun overgået af Bestseller. Koncernen har 22 brands, 16.000 engroskunder, 200 detailbutikker samt en e-handelsplatform.

Den nye regnskabsmeddelelse forholder sig også til de aktuelle corona-udfordringer, som har ramt hele modebranchen. For DK Company er der ikke forventninger til nogen indtjening i 2020. Det skal ses i forhold til, at der samlet er tjent godt 850 millioner kroner før skat de seneste fem år.

- Eftersom hovedparten af koncernens markeder og kunder, som følge af Covid-19 har været nedlukket i en periode, vil dette have en væsentlig påvirkning at forventningerne til 2020, hvor koncernen ser ind i et nulresultat. Resultatforventningerne er forbundet med usikkerhed og afhænger af, hvordan de forskellige markeder og kunder kommer igennem nedlukningen, skriver DK Company.

I marts måned fortalte administrerende direktør Jens Poulsen til Herning Folkeblad, at koncernen så sig nødsaget til at først fyre 125 medarbejdere og siden sende 600 ansatte hjem som en del af regeringens hjælpepakke. Udover det indvilligede de fleste medarbejdere i at gå 20 procent ned i løn.