Foredrag i Engesvang Kirke: En mere grøn kirke

Engesvang Kirke inviterer til et arrangement om, hvordan folkekirken kan blive endnu mere grøn

Udgivet:25. marts 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Lise Palstrøm arbejder med at lære de danske folkekirker at få mere fokus på miljø og klima. Foto: Privatfoto

6 måneder siden

ENGESVANG Folkekirken er i øjeblikket i gang med en grøn omstilling. Og hvad dén proces betyder for Engesvang Kirke og andre kirker, kan interesserede blive klogere på i Engesvang Sognehus onsdag 29. marts klokken 19.

Ved arrangementet kommer Lise Palstrøm på besøg. Hun er dels sognepræst i Veng og dels medlem af styregruppen i ”Grøn Kirke” under Danske Kirkers Råd.

Lise Palstrøm er også stiftspræst for den grønne omstilling i Aarhus Stift, hvilket betyder, at hun skal inspirere kirkefolk til at tænke mere grønt, fortæller Engesvang Kirke i en pressemeddelelse.

- Det er en grundlæggende tanke i kristendommen, at Gud har skabt verden og vi mennesker ind i den. Derfor har vi som kirke og kristne også ansvar for at passe på den verden. Vi bør som kirke gå forrest i kampen for at beskytte skaberværket ved at inspirere alle mennesker til at tage medansvar for klodens klima- og miljøudfordringer og ved at gøre vore bygninger og kirkegårde mere bæredygtige, siger Hans Jørgen Hansen, der er medlem af menighedsrådet.

Opmærksom på det grønne

Engesvang Menighedsråd har i flere år været opmærksom på det grønne. Blandt andet har kirken fået forsatsruder, ekstra isolering på loftet - og lamperne er skiftet ud med LED-lamper. Seneste tiltag er, at sognehuset i efteråret blev udstyret med solceller.

- Vi er ret sikre på, at vi kan komme noget videre, og det håber jeg, at Lise Palstrøm kan give inspiration til. Blandt andet håber jeg, vi kan få inspiration til mere bæredygtig drift af kirkegården. Vi er jo i gang med en løbende omlægning af kirkegården på grund af ændringen i danskernes gravkultur. I den omlægning kan vi sikkert også indarbejde bæredygtige tiltag, siger Hans Jørgen Hansen.