Efterårsferie på Klosterlund

Blandt aktiviteterne er milebrænding og bladkunst

9. oktober 2020, 09.58

Gæsterne kan blandt andet prøve træsnitning. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Efterårsferien byder på sanselige oplevelser for hele familien på Klosterlund Museum.

Der er rig lejlighed til at afprøve naturens materialer og lære om historien, når museet inviterer til inden for til aktiviteter som milebrænding, keramikværksted, bladkunst, smedning og snitning i børnehøjde - og meget andet sjovt.

Museet holder åbent for aktiviteterne mandag 12. og tirsdag 13. oktober.

Museum Midtjyllands arkæologer og museets frivillige vil hen over to dage demonstrere den oldgamle teknik at brænde keramik i en mile.

»Kom og følg den spektakulære proces, få en god snak med om keramikhåndværk gennem historien, og prøv selv kræfter med ler«, lyder det i indbydelsen.

Røde kinder

Ved museets snittebænke i børnestørrelse vil der være råd, vejledning og sikkerhedsinstruktioner i snitningens kunst. Der er også masser af viden at hente, når museets smede fyrer op i essen og viser, hvordan det oldgamle håndværk fungerer.

Hele familien kan udfolde sig kreativt og lave bladkunst eller kaste sig ud i sjove kartoffellege og få røde efterårskinder.

Op til efterårsferien slår Klosterlund Museum dørene op for en spritny udstilling om stenalderjægerne ved Bølling Sø. Stedet var et hot spot i den tidlige jægerstenalder, og tidens mennesker var eksperter i naturen.

»Kom inden for i varmen og oplev, hvordan mennesker levede i pagt med naturen for 10.000 år siden«, lyder opfordringen.