DF tror på tre-fire i byrådet

Partiet præsenterede tirsdag sin visioner for kommunen og listens otte kandidater

21. august 2017, 13.46

DF's samlede hold - fra venstre Bo Sand Kristensen, Morten Jørgensen, Brian Korsgaard, Simon Vanggaard, Gunda Sørensen, Trine Meldgaard Kristensen, Kurt Kristensen og Peder Fenger Foto: Steen Hebsgaard

IKAST-BRANDE - Vi har grund til optimisme. Prognoserne på landsplan er fremgang for Dansk Folkeparti - og med den liste, vi har opstillet, tror jeg realistisk på tre eller fire mandater i byrådet.

Sådan siger Dansk Folkepartis spidskandidat, og nuværende byrådsmedlem Simon Vanggaard.

Tirsdag aften præsenterede han på et åbent pressemøde - der i øvrigt blev livestreamet på sociale medier - partiets liste med otte kandidater.

Ved samme lejlighed kunne han præsentere partiets vision 2030, som man har arbejdet med gennem det sidste års tid.

- Det er det lange sigte, vi har på. En samlet vision for, hvad vi vil med kommunen fem til 2030. Det er en vision, som ikke nødvendigvis er inden for række vidde - men inden for synsvidde, sagde Simon Vanggaard, der har det rigtig godt med den kandidatliste, der er klar til valgkampen.

God fordeling

- Det er et godt hold med en fordeling på både alder, geografi, arbejde og køn, Vi har hele palatten med, sagde spidskandidaten.

Nummer to på listen er en gammel kending fra byrådet, Bo Sand Kristensen, der på pressemødet sagde, at han som »gammel travhest« lugtede savsmuld og ikke kan holde sig fra politik.

Han vil især fokusere på skoler, ældre, foreningsliv og især økonomien, hvor han mener man skal tænke langsigtet.

Gunda Sørensen på plads nummer tre har med sin baggrund som domsmand i retten og mange års erfaring med socialrådgiverarbejdet især interesse i sygedagpenge- og børn/unge-området.

- Vi skal behandle alle, som vi gerne selv vil behandles, og så skal vi inddrage borgerne mere i de beslutninger, der skal træffes, sagde hun.

Politik en hjertesag

Peder Fenger, et kendt ansigt fra Ikast, sagde i sin præsentation: - Børn, unge, ældre og handicappede skal have det godt. Og vi skal sikre kommunal økonomi til den velfærd ved at have en god udviklings- og erhvervspolitik. Går det godt for dem - er det godt for os.

Trine Meldgaard Kristensen - kandidat nummer fem - er i gang med en bachelor i offentlig forvaltning: - I teorien er det et godt velfærdssamfund, vi lever. Men i praksis fungerer det bare ikke. Politik er derfor en hjertesag for mig.

Yngste mand

Morten Jørgensen på sjettepladsen bliver med sine 18 år formentlig den yngste kandidat til kommunalvalget i november: - Jeg elsker politik. Det er fantastisk at kunne være med til at ændre ting. Vi skal være bedre til at lytte til borgerne. Det er jo dem, der vælger os. Jeg vil gerne være de unges talerør.

Kurt Kristensen på plads nummer syv vil kæmpe for ældre og de handicappede - »dem skal vi gøre noget for«, som han udtrykte det. Kurt Kristensen vil også arbejde for social retfærdighed.

Sidst på listen er Brian Korsgaard, der med udgangspunkt i selv at have et ADHD-barn blandt andet vil arbejde for omsorg og de unge.

- Det er vigtigt, at vi har sat et mål med vision 2030 som et værktøj, vi kan arbejde ud fra. Vi skal være visionære, sagde han.

Vi vender senere tilbage med visionsdelen.

DF har en vision frem mod 2030 Foto: Steen hebsgaard
Bo Sand Kristensen præsenterer sig selv på pressemødet Foto: Steen Hebsgaard
Simon Vanggard præsenterre visionen Foto: Steen Hebsgaard
Morten Jørgensen er med sine 18 år en af de yngste kandidater Foto: Steen Hebsgaard