Strøgcentrets særlige sammenhold

Marlene Dahlgaard fra By Marlene har ikke fortrudt, at hun er blevet selvstændig i Ikast. Hun jubler over det sammenhold, som butikkerne i Strøgcentret har med hinanden

Udgivet:01. juni 2023, 20.00

Læsetid:2 minutter

Marlene Dahlgaard er blevet overrasket over det fællesskab og den nærhed, som findes blandt butiksindehaverne i Strøgcentret. Foto: Tom Laursen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

4 måneder siden

HAVNEFEST Det har overrasket hende dybt, hvor stærkt og venskabeligt et fællesskab, som de enkelte butikker i Strøgcentret har sammen. Marlene Dahlgaard begyndte med en pop-op-butik i 2021 og i igen i begyndelsen af 2022, hvor hun stod i spidsen for en sammenslutning af kunstnere og iværksættere, som udstillede og solgte deres produkter i Strøgcentret.

I sommeren 2022 tog hun så beslutningen om at blive en fast del af Strøgcentret og åbnede By Marlene. Det har hun ikke fortrudt.

- Jeg er meget positivt overrasket over fællesskabet her. Hvordan vi hjælper hinanden, sparre med hinanden, og så er der en særlig samhørighed blandt vi butiksindehavere, fortæller Marlene Dahlgaard og giver et eksempel.

- Der er en særlig form for nærhed. Enhver butik passer ikke bare sit. Vi kan holde øje med hinandens butikker, hvis man har et kort ærinde, og vi kan sende kunder videre til hinanden. Det er vigtigt, at vi sender kunderne til hinanden, så de bliver i Strøgcentret, lyder det fra Marlene Dahlgaard, som er klar med endnu et eksempel på det gode samarbejde butikkerne imellem.

- I sidste uge havde jeg en kunde inde, som skulle prøve nogle bukser. Hun havde set en trøje fra AIA Boutique. Den gik vi ind og lånte og prøvede hele sættet hos mig, siger Marlene Dahlgaard.

Fantastiske formiddage

Noget af det bedste i Marlene Dahlgaards nye tilværelse som selvstændig i Strøgcentret, finder sted hver formiddag, når klokken nærmer sig 10.

- Det er altid specielt at åbne, fordi vi alle gør det på samme tid. Hvis jeg står og bakser med noget, kommer der en og hjælper, og vi siger altid hej og godmorgen til hinanden. Det er en forrygende fællesskabsfølelse, som jeg ikke har oplevet andre steder, siger Marlene Dahlgaard, som naturligvis også holder åbent til havnefesten fredag.