Drengelandshold i golf udtaget: To Ikast-spillere med i truppen for 2021

En af gulerødderne for spillerne vil være et EM på dansk grund i juli 2021

14. oktober 2020, 12.30

IFor godt et år siden var Philip Sillesen Nilsson (t.v.) og Adam Søndergaard Pedersen (i midten) fra Ikast Tullamore Golf Club med på det tremandshold, som vandt U16-turneringen Nations Trophy i Italien. Tredje mand på holdet var Jens Kristian Thysted. Foto: Privatfoto

IKAST Dansk Golf Union har udtaget de golfspillere, der skal repræsentere Danmark i 2021-sæsonen, og blandt de 10 navne i drengetruppen er der blevet plads til to spillere fra Ikast Tullamore Golf Club.

Det er Adam Søndergaard Pedersen og Philip Sillesen Nilsson, som igen i år er med blandt drengene.

Adam Søndergaard Pedersen ligger som nummer 7 på drengenes rangliste.

- Han har haft en super sæson - også taget i betragtning, at han er et år yngre end de øvrige, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Ikast-spilleren vandt i forrige uge sæsonfinalen i DGU Elite Tour, som blev spillet i Sorø. Her blev klubkammeraten Philip Sillesen Nilsson nummer syv.

Han ligger aktuelt nummer 12 på drengenes rangliste.

- Philip har rigtig mange top 10-placeringer i år, så det har været stabilitet, der har præget hans sæson, siger Claus Mølholm.

Der bliver noget at kæmpe for de kommende måneder, da Danmark er vært for EM for drenge i juli 2021. Her vil seks spillere blive udtaget.

Det er Furesø Golfklub, som lægger bane til, hvis det kan lade sig gøre på grund af corona-pandemien.

- Vi håber på, at EM bliver til noget. Truppen vil blive udtaget cirka en måned før og vil være baseret på den aktuelle form, siger Claus Mølholm.

Normalt ser Dansk Golf Union gerne, at spillerne viser sig frem på den internationale scene for at blive udtaget, men det har været vanskeligt i 2020 på grund af pandemien.

- Vores målsætning er årligt at tage en medalje til et EM eller et VM, og det ændrer vi ikke, selvom der fortsat er usikkerhed om hvor mange mesterskaber, der reelt gennemføres i den kommende sæson, og om vi kan komme af sted på forårets træningslejre, lyder det fra den eliteansvarlige i Dansk Golf Union.