Andet nederlag i træk: Corona-ramte HIH tabte klart i København

Hårdt ramte Herning-Ikast Håndbold blev slået 26-32 på Frederiksberg

Udgivet:18. oktober 2021, 21.48

Læsetid:2 minutter

Emma Friis og HIH tabte i hovedstaden. Foto: Jørn Deleuran

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Med to corona-ramte profiler udenfor og skadesproblemer undervejs blev det for svært for Herning-Ikast Håndbold i mandag aftens udekamp mod København Håndbold. Hjemmeholdet vandt overbevisende med cifrene 32-26 hjemme i Frederiksberg Hallerne.

Det var HIH’s andet nederlag på stribe, efter at holdet i sidste uge tabte hjemme til topholdet Odense Håndbold.

Gæsterne måtte ligesom i den kamp stille op uden stregspilleren Vilde Johansen, der er kommet hjem fra landsholdssamling i Norge smittet med coronavirus. Med på den tur var også Ingvild Bakkerud, som i første omgang blev testet negativ og spillede mod Odense, men hun er siden testet positiv og var altså heller ikke med mod København.

Til gengæld havde HIH playmaker Simone Petersen tilbage efter en skadespause.

Det alt i alt noget decimerede Herning-Ikast-mandskab havde det svært i første halvleg mod et hjemmehold, der til lejligheden fandt det bedste spil frem indtil videre i en for københavnerne vanskelig sæsonstart. Hjemmeholdet lynede især i omstillingsspillet, ligesom bagspiller-profilen Melissa Petrén gjorde ondt på det omrokerede HIH-forsvar med skud fra distancen.

Gæsterne hang nogenlunde på i det meste af halvlegen, men op mod pausen trak København en anelse fra og var foran med tre, 14-11, efter de første 30 minutter.

Lignede en afklapsning

Før pausen blev den uheldige østrigske playmaker, Sonja Frey, ramt af endnu en mindre skade, og også tilbagevendte Simone Petersen fik sig nogle knubs undervejs.

Så det var på utallige måder svært for HIH i København. Cheftræner Kasper Christensen forsøgte sig fra begyndelsen af anden halvleg med at spille syv mod seks, og det lykkedes også fint offensivt, men København kvitterede stort set hver eneste gang med at score i det tomme HIH-mål.

Derfor kom HIH ikke tættere på på måltavlen, og syv mod seks blev droppet igen. Alligevel trak velspillende København mere og mere fra, og på et tidspunkt lignede det en regulær afklapsning, da HIH var bagud med otte mål. Nederlaget blev dog begrænset til »kun« seks mål.

Topscorer for HIH i kampen blev Stine Skogrand med fem mål.

Situationen taget i betragtning er det nok meget godt, at der er mange dage til næste kamp. Herning-Ikast Håndbold spiller først igen fredag i næste uge, når bundholdet Holstebro kommer på besøg i Ikast.