Dødsfald: Et arbejdsomt liv er slut

Vi har i anledning af Jørn Neigaard Pedersens død modtaget mindeord fra hans hustru Sonja Pedersen, Agerskovvej 3, Bording

Udgivet:04. januar 2023, 15.16

Læsetid:3 minutter

Jørn Neigaard Pedersen. Foto: Privatfoto

5 måneder siden

MINDEORD Jørn blev født 12. februar 1941 i Ruskær ved Munklinde i en søskendeflok på 11. Han har haft et hårdt arbejdsliv med tre ældre søstre, så da han var den ældste dreng i søskendeflokken, kom han tidligt til at arbejde på det lille husmandssted. Som lille skoledreng var han ude at harve i marken med heste, og han var med sin far i tørvemosen.

Han gik i Stubkær Skole og efter konfirmationen kom han ud at tjene ved landbruget flere forskellige steder. Han har tillige været på Haslev Landbrugsskole samt været soldat i Viborg.

I 1967 købte han mit fødehjem på Agerskovvej, og her drev han landbrug til han blev 80 år.

Vi blev gode venner og blev gift i 1970 og fik to børn - Gert og Lisa.

Jørn har også haft andet arbejde ved siden af gården. Han arbejdede i 20 år på minkfodercentralen. Her var han, indtil han blev 70 år. Han hjalp også til med at pelse mink. Det var et hårdt arbejde, som han udførte i 29 år. Han sagde gerne, at et var hans ferie.

Min mand kunne godt være humoristisk. Han nød at sidde ved køkkenbordet med en kop kaffe og en smøg.

Han har som nævnt været meget arbejdsom i hele sit liv, men målet har altid været, at vi skulle have det godt. Han var glad for at være landmand og gik mange ture i marken for at se, om avlen stod, som den skulle.

Jørn interesserede sig også meget for fodbold og var selv aktiv i omkring 45 år, og han så med interesse mange kampe i fjernsynet.

Han har også været en meget god far for vores to børn. Han fulgte meget med i deres hverdag og elskede at fortælle andre om, hvor godt det gik dem. Han var i daglig kontakt med dem i telefonen eller på SMS.

Jørn holdt også af at gå i drivhuset, hvor han avlede tomater samt var en af de tidligste, der kunne fremvise modne jordbær. Den slags havde han jo tid til, da han var blevet 80 år og havde lejet jorden ud. Ved siden af har han også spillet bob i Munklinde og nydt samværet ved banko og fællesspisning i Ilskov.

Det er også blevet til ferieture til Tenerife, Østrig og Norge samt sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Den sidste længere tur kørte han i Gerts Volvo, som han arvede efter ham efter hans død sidste år.

Det skete i påsken, hvor vi var hos Lisa i København. Jørn havde et meget nært forhold til Gert, og hans død var et hårdt slag for ham.

Her i efteråret begyndte Jørn at føle sig meget træt. Han mistede helt livsglæden, og det var meget svært for ham at acceptere, at der var ting, han ikke længere magtede. Han havde livet igennem været vant til selv at kunne klare næsten alle problemer. Det magtede han ikke længere.

Han pådrog sig i efteråret en kraftig lungebetændelse, som tog de sidste kræfter, og han ville helst blive i sengen.

Jørn efterlader sig ud over sin hustru også en datter og et barnebarn.