Afdansningsbal i Dansegarderoben: Derfor stopper successerien

"Dansegarderoben" er en afsluttet fortælling, lyder det fra Ditte Hansen og Louise Mieritz, som har kastet sig over nye projekter sammen.

Udgivet:26. marts 2023, 19.55

Læsetid:2 minutter

- Vi kunne ikke drømme om bedre respons, lyder det fra Ditte Hansen og Louise Mieritz om modtagelsen af "Dansegarderoben". (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Sidste afsnit af "Dansegarderoben" er valset over skærmen, og der var tale om et afdansningsbal.

For trods succesen er serien uigenkendeligt slut, lyder det fra seriens skabere, Ditte Hansen og Louise Mieritz, på den røde løber til uddelingen af Bodilprisen lørdag aften i Folketeatret i København

- Det er en afsluttet fortælling. Det har vi hele tiden vidst, siger Ditte Hansen og fortsætter:

- Derfor er det så rørende, at folk siger: "Anden sæson?", fordi den ér faktisk slut.

- Seertallene er gode. Anmeldelserne er gode. Så vi er meget, meget glade. Det er sjældent, at man mærker, at både publikum og anmeldere er enige. Det er de jo ikke altid. Så er det faktisk ret rørende. Det er overvældende, lyder det fra Ditte Hansen.

"Dansegarderoben" udspiller sig i og omkring Teltet på Bakken i 1970'erne. Men det er ikke datidens skuespillere i Cirkusrevyen, der er i front for fortællingen, men derimod danserne, som stod bag dem.

Serien skildrer blandt andet overgreb, misogyni og sexisme, der forties af tavshedskulturen, som hersker af frygt for repressalier.

- Vi kunne ikke drømme om bedre respons. Vi føler os virkelig set og forstået, tilføjer Louise Mieritz.

- Der kører en debat nu. Og det er det, vi altid gerne har villet: at folk mærker det og taler om det.

Selv om "Dansegarderoben" er et afsluttet kapitel, fortsætter Ditte Hansen og Louise Mieritz' professionelle parløb.

For der er mange flere historier, der skal fortælles.

- Vi kommer med mere. Meget mere, lyder det fra Ditte Hansen

- Vi må ikke sige noget endnu. Men jeg kan sige, at vi to skriver og instruerer videre.

/ritzau/

DanseGarderoben.. Det er ikke Cirkusrevyens skuespillere, men derimod danserne bag revylegenderne, der er stjernerne i "Dansegarderoben". De spilles af Coco Hjardemaal, Andrea Heick Gadeberg, Olivia Joof Lewerissa, Mille Lehfeldt, Marie Reuther, Rebecca Rønde Kiilerich, Marie Bach Hansen og Nanna Finding. (PR-foto). Tine Harden/TV 2/PR-foto/Free
FOTO_ TINE HARDEN_TV 2 (1) "Dansegarderoben" skildrer blandt andet overgreb, misogyni og sexisme, der forties af tavshedskulturen, som hersker af frygt for repressalier. (PR-foto). Tine Harden/TV 2/PR-foto/Free