Sparekasse beder om politisk afklaring for minkavlerne

Udgivet:22. november 2020, 08.06

Læsetid:1 minut

Claus E. Petersen, administrerende direktør i Den Jyske Sparekasse, kræver politisk handling, så minkavlere kan få afklaring om økonomien. Foto: PR-foto

3 år siden

IKAST-BRANDE Den Jyske Sparekasses administrerende direktør Claus E. Petersen beder nu politikerne om at speede op omkring den politiske proces, så minkavlerne hurtigst muligt får en afklaring af deres økonomiske forhold

Claus E. Petersen peger på, at det åbenlyst er en voldsom menneskelig belastning for den enkelte minkavler-familie, at de både er blevet beordret til at slå deres besætninger ned samtidig med, at deres økonomiske fremtid er uafklaret.

- Jeg tror, at vi andre har svært ved at sætte os ind i, hvordan det sætter hele familier under voldsomt pres. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at situationen hurtigst muligt afklares. Der er ikke brug for, at der så at sige går politik i den. Der står nogle rigtige mennesker og hele familier, som har voldsomt brug for en afklaring, siger Claus E. Petersen i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at Den Jyske Sparekasse har tilbudt alle sparekassens minkavler-kunder, at de kan komme med alle relevante regninger og de vil blive betalt.

- På den måde håber vi, at vi kan være med til at skabe lidt ro i disse hårdt prøvede familier. Der har været historier fremme om, at Den Jyske Sparekasse har smækket pengekassen i forhold til minkavlerne. Dette er altså ikke korrekt. Tværtimod har vi sikret, at de kan få betalt alle relevante, driftrelaterede regninger, når de er kunde hos os, siger Claus E. Petersen.