Badmintonstævne i Ikast: Fjerbolden fløj for 50. gang

IFS Badminton var i weekenden vært for deres 50. stævne

Udgivet:09. marts 2022, 12.25

Læsetid:3 minutter

Martin Kragh og Pia Olesen har overblik over finalerne fra dommerbordret. Foto: Privatfoto

2 år siden

BADMINTON IFS Badminton har med to års forsinkelse på grund af corona-pandemien gennemført deres 50. stævne, der i dag hedder ISI Cup.

Badmintonstævnet i Ikast var tidligere kendt som Pondus Cup.

- Selv om corona fortsat sætter sit aftryk på stævnet, så var det dejligt at kunne mødes igen, siger en af de frivillige kræfter bag stævnet Karsten Werge.

Netop på grund af corona havde IFS Badminton valgt ikke at tilbyde overnatning i klasselokaler og haller, og det kunne ses på tilmeldingerne. Der var ikke nær så mange deltagere som tidligere år

- Men ikke desto mindre, så var det et rigtig godt stævne, og vi glæder os allerede til 2023, hvor vi håber at være tilbage til helt normale tilstande uden coronaafbud og særlige restriktioner, siger Karsten Werge.

Han udgør sammen med Peder Nissen og Jørgen Færch stævneudvalget, som sammen med klubbens senior- og elitespillere sørger for at bemande dommerbordene ude i hallerne.

- Det er meget afgørende for et stævne af den her kaliber, at alle i klubben er parat til at give en hånd med. Det er med til at styrke sammenholdet i klubben, at der er elitespillere i klubben, som hjælper børne- og ungdomsspillerne med at komme til stævne, siger Karsten Werge.

Mini til seniorer

Lokalt har IFS Badminton hold fra Miniton (fem år) og op til 1. divisions seniorspillere.

- Vores årlige stævne ISI Cup er med til at binde hele klubben sammen, og så betyder det jo også en del for klubbens økonomi, siger Ikast-lederen.

Der var 541 deltagere i alderen syv til 19 år. Foruden danskere spillere var der deltagere fra Norge, Færøerne og Tyskland.

- De danske spillere kommer fra hele landet. Og vi kan godt mærke, at stævnet i Ikast har en særlig plads i badmintonfamilier. Mange forældre fortæller om, hvordan de selv var til stævne i Ikast som barn, og nu er de så af sted med deres egne børn, siger Karsten Werge, der erkender, at der nok er sket meget i løbet af årene.

- Men stævnet er stort set det samme med masser af badminton for spillere på alle niveauer, og plads til at være sammen om sporten.

80 rækker

Der var således oprettet 80 forskellige rækker fra U9 til og med U17/19. Der spilles i Mester, A - B - C og D rækken (Badminton Danmarks rangliste).

Der blev spillet i alt 995 kampe - fordelt med 950 kampe lørdag og 45 kampe søndag.

Søndag blev der spillet semifinaler og finaler i U13, U15 og U17/19 i mesterrække.

Disse kampe blev afviklet i Sportscenter Ikast Hal A med uddannede badmintondommere.

Lørdag var der gang i 12 haller fordelt i Ikast, Herning, Tjørring og Sunds.

Til næste år forventer stævnearrangøren, at de igen skal gøre brug af både Bording, Engesvang og Ejstrupholm, som tidligere også har været i brug i forbindelse med stævnet.

- På trods af det lavere deltagerantal, så er vi enige om, at vi havde et rigtig godt badmintonstævne med masser af glade børn og forældre, siger Karsten Werge.

Dansk – norsk opgør i semifinalen i U17/19 M – mixdouble . Foto: Privat foto