Direktørskifte i Bestseller Foundation

37-årige Jannek Hagen er ny mand i spidsen for Bestseller Foundation. Han får til opgave at udvikle og implementere en ny femårig strategi for fonden, der i fremtiden vil prioritere støtten af projekter, som kan gøre jorden til et bedre sted - for både mennesker og miljø

Udgivet:05. november 2019, 07.32

Læsetid:2 minutter

Jannek Hagen ses her under et besøg i Kibera ñ en af Afrikas største slumområde i Nairobi, Kenya ñ i juni 2019. Foto: Bestseller Foundation

Af Mikael Lund ml@brandebladet.dk

4 år siden

Brande - Det er en fantastisk mulighed for at være med til at bidrage til at forme fondens fremtidige fundament - at skrive det næste kapitel, siger den nyudnævnte direktør, der har været konstitueret i stillingen siden december sidste år. Her afløste han Kristian Sloth Petersen.

- Jeg har smøget ærmerne op og går entusiastisk til opgaven, og jeg er stolt over at arbejde sammen med mine dedikerede kolleger, siger den nyudnævnte direktør videre.

Bestseller Foundation vil fortsat arbejde for at skabe varige ændringer ved at investere i virksomheder, der især kan have en positiv betydning for lavindkomstgrupper og miljøet.

Jannek og hans team ønsker at prioritere virksomheder og projekter med holistiske løsninger på nogle af verdens største udfordringer ved at støtte bæredygtig økonomisk vækst i Afrika og Indien, samtidig med at de opretholder og beskytter natur og naturressourcer.

- Vi er nødt til i stigende grad at passe på naturen og dens ressourcer og begrænse yderligere klimaforandringer, ikke mindst for at forhindre yderligere tab af biodiversitet, fastslår Jannek Hagen og peger på mere cirkulær økonomi, en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne og en mere intelligent håndtering af affald som mulige veje til dette.

- Ellers kan vi ikke bæredygtigt understøtte den befolkningstilvækst, der især forventes i Afrika i de kommende årtier, og forbedre levestandarden for befolkningsgrupper med lav indkomst, siger Jannek og fortsætter:

- Det er et stort privilegium at kunne arbejde dagligt med at omsætte fondens muligheder til virkelighed. Med dette privilegium, som jeg er ydmyg overfor, følger et stort ansvar, og vi skylder vores kolleger hos Bestseller en stor tak. Uden deres hårde arbejde ville fonden ikke have de nødvendige midler til at gøre en forskel.

Jannek Hagen har arbejdet for Bestseller Foundation siden juni 2016, hvor han startede som investment manager. Han er bosat på Østerbro i København sammen med sin kæreste, Nanna, og parrets tre børn.

Bestseller Foundation planlægger at lancere sin nye strategi ved årsskiftet og har desuden flere spændende nyheder på bedding.