Bibliotekets 90-årsfødselsdag er udskudt

Fejringen af Ikast-Brande Biblioteks runde fødselsdag må vente på grund af corona må vente på grund af corona

17. januar 2021, 10.05

Ikast-Brande Bibliotek udskyder den planlagte fejring af sit jubilæum. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE 12. januar fyldte Ikast-Brande Bibliotek 90 år.

Den oprindelige plan var at fejre mærkedagen med en række arrangementer på alle kommunens seks biblioteker i løbet af januar.

- Desværre har vi måttet udskyde fejringen på ubestemt tid på grund af coronanedlukningen, indtil vi har en afklaring på situationen, fortæller kultur- og biblioteksleder Martin Lundsgaard-Leth.

- Datoen var på plads, og skabelonen for, hvad der skulle foregå, var også på plads. Vi vil ikke bare rykke det til en ny dato tæt på nu - i eksempelvis februar - for så måske igen at skulle aflyse. Så vi tøver en kende, siger han.

Man kan stadig låne bøger

Martin Lundsgaard-Lethunder streger, at biblioteket ikke er helt forbudt område i denne tid.

Under nedlukningen vil det være muligt at afhente reserveringer og aflevere bøger på bibliotekerne i Ikast og Brande i den bemandede åbningstid på hverdage. Lørdage er helt lukket.

Der vil ikke være adgang til bibliotekernes samlinger i Ikast og Brande, og der må ikke tages ophold i bibliotekslokalerne. Bibliotekerne i Bording, Engesvang, Ejstrupholm og Nørre Snede er lukket hele perioden.

- Man kan aflevere bøger og låne, som man har bestilt. Men ingen fødselsdagsfest lige nu, fastslår Martin Lundsgaard-Leth.