Sen-sommeren sætter gang i foredragssæsonen

Højskole-formiddage, sognecafeer, kvindetapas og menighedsaftener byder på et alsidigt program i de kommende uger og måneder.

Udgivet:25. august 2023, 11.38

Læsetid:2 minutter

Efteråret byder igen på foredrag i Kirkecentret. Foto: Jette Aaes

1 måned siden

FOREDRAG Efter nogle stille sommermåneder er de lokale kirker sognehuse igen klar med en kalender fyldt af arrangementer, der giver stof til eftertanke.

Isenvad Kirke var hurtigt ude af starthullerne med det første sognecaféarrangement, der fandt sted i sidste uge. Sognecafeerne byder på foredrag, samtale og hyggeligt samvær, og det næste arrangement er tirsdag 10. oktober klokken 14.30 i konfirmandstuen.

Ikast Kirke arrangerer højskoleformiddage en gang om måneden, og første gang er torsdag 31. august. Her vil sognepræst Jens Peter Garne fortælle om fællesskab og individ i kristendommen fra skabelsen og til i dag. Højskoleformiddagene foregår i Ikast Kirkecenter – undtagen 28. september, hvor der er planlagt et besøg i »Huset i Ro« på Tulstrupvej. Hele det samlede program for de kommende højskoleformiddage kan ses på Ikast Kirkes hjemmeside.

Lokale erindringer og en guldvinder

Bording Kirkehus danner rammen om en temaaften tirsdag 5. september. Anna Saarup Brinth fra Bording fortæller om gode oplevelser i livet. Hun vil komme omkring børne- og voksenerindringer, naturen, fremmede egne, kunst og litteratur, og der bliver også lejlighed til at synge et par sange undervejs.

Fonnesbæk Kirke arrangerer kvindetapas torsdag 14. september. Aftenen byder på god mad, godt selskab, god musik og god stemning – og et foredrag med tidligere håndboldspiller Anette Hoffmann, der fortæller om sin personlige vej til guld og Gud. Man skal købe billet på forhånd til arrangementet, og det kan gøres på kirkens hjemmeside.

Bredt samarbejde om menighedsaftener

En række kirker og kirkelige organisationer inviterer til menighedsaften tirsdag 19. september. Jørgen Carlsen, der har været forstander på Testrup Højskole, kommer og holder foredrag ud fra overskriften ”Mennesket tænker – Gud ler” med afsæt i tjekkiske Milan Kunderas forfatterskab. Menighedsaftenen holdes i Ansgarsalen i Ikast Kirkecenter og er et samarbejde mellem lokale bibelkredse, KFUM og KFUM, Ikast Kirke, Fonnesbæk Kirke og Isenvad Kirke. Næste menighedsaften bliver 31. oktober, hvor tidligere biskop Henning Toft Bro taler.

Programmet med sogneaftner i Tulstrup-Faurholt er også på plads og kan findes på Faurholt Kirkes hjemmeside. Første sogneaften ud af sæsonens fire arrangementer bliver torsdag 12. oktober. Her kan man høre en fortælling om fabrikant, debattør og kunstelsker Aage Damgaard – fortalt af hans datter Birgitte Damgaard. Sogneaftnerne holdes i Sognehuset i Faurholt.