Mere end halvdelen i kommunen er blevet vaccineret

I Ikast-Brande Kommmune er 56,9 procent af borgerne fuldt vaccinerede. Tallet læner sig op af lands-gennemsnittet

Udgivet:09. august 2021, 12.06

Læsetid:2 minutter

Det seneste døgn blev 408 af kommunens borgere vaccineret - om det er foregået på det lokale vaccinationscenter i Sportscenter Ikast eller andre steder i landet, fremgår ikke af Statens Serum Instituts ellers store datakatalog. Foto: Tom Laursen

Camilla Abildgaard Norup
Egnsredaktør

2 år siden

VACCINATION Ved indgangen til uge 32 havde 23769 personer fra Ikast-Brande Kommune modtaget både første og andet stik med en covid-19-vaccine.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Tallet svarer til 56,9 procent af befolkningen. I alt har 72,1 procent påbegyndt vaccinationen ved at få første stik.

Ikast-Brande Kommune placerer sig i den dårligst vaccinerede fjerdedel af landets 98 kommuner. Eksempelvis har 78,8 procent af øboerne på Læsø ladet sig vaccinere.

Vacciner uden tidsbestilling

Sammenligner man med de omkringliggende kommuner Herning og Silkeborg er det få procentpoint, der skiller kommunerne ad - både når det kommer til første og andet stik.

Fra tirsdag 10. august tilbyder Region Midtjylland også vaccination uden tidsbestilling. Tilbuddet gælder alle vaccinesteder i hele regionen, og det er især en invitation til de impulsive, siger regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse. Fra tirsdag får alle Region Midtjyllands vaccinesteder to spor: Ét for dem, der foretrækker at tage chancen og evt. kø og et andet for dem, der foretrækker tidsbestilling og en fast aftale.

Muligheden for vaccination uden tidsbestilling gælder alle over 12 år og både første og andet stik.

- Vi har både vacciner og ledige hænder, og forsøg har vist, at nogle borgere foretrækker fri adgang og evt. ventetid, fremfor at bestille tid og møde op på et bestemt tidspunkt. Dem vil vi gerne tilbyde vaccination på denne måde, siger Anders Kühnau (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

I de kommende uger har Region Midtjylland ca. 100.000 ledige vacciner.

- Og vi ved, at et ret stort antal borgere har fået brev om, at de kan blive vaccineret. Men af en eller anden grund sker der ikke rigtigt noget med invitationerne. Måske er det ferien, der spiller ind, det ved vi ikke, men nu prøver vi at gøre det nemmere at få både første og andet stik, siger Anders Kühnau.

Så mange er fuldt vaccineret i sognene

Blåhøj - 59 procent

Bording - 67 procent

Brande - 60 procent

Christianshede - 60 procent

Ejstrup - 67 procent

Engesvang - 64 procent

Faurholt - 66 procent

Fonnesbæk - 69 procent

Gludsted - 58 procent

Hampen - 56 procent

Ikast - 62 procent

Ilskov - 64 procent

Isenvad - 55 procent

Klovborg - 64 procent

Nørre Snede - 66 procent

Skærlund - 72 procent

Uhre - 57 procent

Kilde: Statens Serum Institut