Nye oplevelser på biblioteket

Ikast-Brande Bibliotek er klar med nye aktiviteter i forårsmånederne i 2023

Udgivet:02. januar 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

»Melvins mor« Carolyne Kaddu Rasmussen er på plakaten på biblioteket i det nye år. Foto: PR

5 måneder siden

KULTUR Så varer det ikke længe, inden året hedder 2023, og på Ikast-Brande Bibliotek er de glade for at kunne præsentere et nyt program over bibliotekets aktiviteter i forårsmånederne. Det næste nummer af »Kig Ind« er klar i trykt form 11. januar.

Her har biblioteket i samarbejde med en række foreninger og aftenskoler fra kommunen samlet populære forfattere, for eksempel Pernille Juhl, Iben Mondrup og foredragsholdere, der fortæller om aktuelle emner; mød Lola Jensen, som giver gode råd til at få familielivet til at hænge sammen, eller Niklas Brendborg, der giver tips til, hvordan vi (måske) kan leve længere.

Det er altid hårdt at starte på et nyt år efter en dyr december. Få spareråd i Ikast i januar af Nanna Hyldgaard, som har skrevet bogen »Lev for det halve - og få familieliv, forbrug og arbejde i balance«, der giver inspiration til at få pengene til at strække længere.

Brande Bibliotek arrangerer i samarbejde med lokalhistorisk arkiv i Brande filmeftermiddag, med Brandefilmen fra 1940. I Brande får de også besøg af Pernille Juhl, forfatteren til mange populære historiske romaner, og populære »Melvins mor« Carolyne Kaddu Rasmussen.

På Ikast Bibliotek fortæller Anne-Cathrine Riebnitzsky på Kvindernes Internationale Kampdag, 8 marts, om »Kvinders rolle i kampen for menneskerettigheder«

Senere på måneden er der noget for voksne læsere, som holder af feel good/romantiske bøger. Forfatteren Sara Ejersbo fortæller om sin nye bogserie »Københavnske drømme«.

Som noget helt nyt præsenterer Ikast-Brande Bibliotek i samarbejde med CPH.Dox og Ikast Bio fra 15.-26. marts en mini-dokumentarfilmfestival »Ikast-Brande.dox«. I den anledning vil der blive vist dokumentarfilm og holdt oplæg om filmene flere steder i kommunen.

Børnene kan få teateroplevelser med »Alfons Åberg«, »Peddersen og Findus« eller møde Nomernes »far« Jan Kjær.

Dertil kommer spileftermiddage og mulighed for at være med i kreative arrangementer på børnebibliotekerne

Billetter findes online eller i den betjente åbningstid på Ikast, Brande eller Nørre Snede Bibliotek. Programmet vil i ugen efter udgivelsesdato kunne hentes på bibliotekerne.

Lola Jensen giver gode råd til at få familielivet til at hænge sammen. Foto: PR
På Ikast Bibliotek fortæller Anne-Cathrine Riebnitzsky på Kvindernes Internationale Kampdag, 8 marts, om »Kvinders rolle i kampen for menneskerettigheder«. Foto: PR