Nye studerende kan have gavn af en snak med studenterpræsten

Valdemar Mahon Ringsmose står som studenterpræst til rådighed for de unge, der har brug en samtale midt i en turbulent studiestart.

Udgivet:25. august 2023, 11.38

Læsetid:2 minutter

Studenterpræst Valdemar Mahon Ringsmose står til rådighed for samtaler med de nye studerende, der i disse uger møder ind på de lokale uddannelsesinstitutioner. Foto: Privat foto

1 måned siden

STUDIE Nye studerende kan have gavn af en snak med studenterpræsten

I disse uger tager hundreder af unge fat på et nyt kapitel i deres liv, når de møder ind til studiestart på uddannelsesinstitutionerne i Ikast.

Der er mange nye mennesker og forventninger, de skal forholde sig til, og for nogle af dem kan en samtale med byens studenterpræst være en hjælp til at skabe sammenhæng og mening i alt det nye.

- Studiestarten kan være en tumultarisk tid for mange af de unge, som skal finde deres plads i de nye rammer. Der er nogle af dem, som godt kan bruge én at tale med – om alt mellem himmel og jord og liv og død. Vi kan tale om alt fra studiestart til livskriser og kærestesorger, siger studenterpræst Valdemar Mahon Ringsmose.

Det behøver ikke handle om tro

Han er tilgængelig for samtaler for de studerende på byens ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser, og der er ingen krav til kirkeligt tilhørsforhold, hvis man vil tale med studenterpræsten.

- Jeg er præst, men samtalen behøver ikke at handle om tro. Der er mange unge, der kan have gavn af en samtale med én, der lytter uden at forsøge at løse deres problemer, uden at diagnosticere eller udskrive medicin – eller uden at skulle vejlede dem i forhold til deres studievalg. At være ung er en kompleks del af tilværelsen, og for mange af de unge er følelsen af utilstrækkelighed rammen om det, de vil tale med mig om. Det er en utilstrækkelighed, som bunder i de idealer, vi og vores kultur sætter op for os selv og hinanden, og som vi aldrig helt kan lykkes med at få krydset af, siger Valdemar Mahon Ringsmose.

Hvis man som studerende gerne vil tale med studenterpræsten, kan man kontakte Valdemar Mahon Ringsmose på mail eller telefon. Lærere og studievejledere kan også formidle kontakten. Selve samtalen foregår på uddannelsesinstitutionen på et tidspunkt, som studenterpræsten og den unge har aftalt. Samtalen er selvfølgelig omfattet af tavshedspligt.