Højgaard sætter prop i fald på ujævn runde i Australien

Nicolai Højgaard har stadig en topplacering inden for rækkevidde ved Australian Open trods en ujævn runde.

Udgivet:03. december 2022, 09.07

Læsetid:1 minut

Nicolai Højgaard var frustreret undervejs på lørdagens runde ved Australian Open, men fik rettet op på spillet til sidst. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

2 måneder siden

MELBOURNE En god start og en stærk afslutning sikrede den danske golfspiller Nicolai Højgaard en hæderlig dag på kontoret ved Australian Open.

Den 21-årige dansker ligger i fem slag under par efter tre runder. Det rækker til en delt syvendeplads. Han er seks slag fra førstepladsen ved DP World Tour-turneringen i Melbourne.

Lørdagens helt store spiller var polakken Adrian Meronk, som med en runde i syv slag under par længe indtog føringen i samlet ti slag under par. Australske Adam Scott lavede dog en eagle på sidste hul og hoppede et slag foran polakken.

Meronk indledte turneringen med en runde i tre slag over par, men med henholdsvis seks og syv slag under par på de to følgende runder er han kommet fremragende tilbage.

Danske Højgaard kom ellers perfekt fra land på lørdagens runde, da han åbnede med en birdie på første hul.

Herfra havde han dog svært ved at sætte spillet sammen og skabe gode birdie-muligheder for sig selv.

Han leverede en bogey på hul 4, og da han på både hul 9 og 11 gentog den ærgerlige bedrift, var han pludselig faldet godt tilbage i stillingen med to slag over par for dagen.

Det lykkedes at få skuden på ret køl, og med birdies på halvdelen af de seks sidste huller kom han i klubhuset med et enkelt slag under par for dagen.

Tvillingbror Rasmus Højgaard højnede niveauet efter to svære dage torsdag og fredag. Han kom lørdag de 18 huller rundt i to slag under par og ligger nu samlet i par.

Ingen andre danskere er med i turneringen, som har en præmiepulje på 8,2 millioner kroner.

/ritzau/